Tuesday, April 20, 2010

ini entry serius sikit. ;p

okay. for sure korang2 sume dah tengok cite Avatar kan.
aku baru je lepas tengok. hehe. okay, aku tahu citer tuh
da lame keluar and aku baru dapat tengok. katelah aku ketinggalan
zaman. tsk2. T_T tapi korg pun tahu where i stay kan kuala
terengganu, mane la ade wayang2 nih sume. okeh chacha kau da lari tajuk.

yang sebenarnya bile aku tengok muvie nih ade 1 perkara yang terlintas dalam kepala
aku. muvie menunjukkan sikap manusia. sikap kebanyakkan manusia. iaitu sikap tamak dan
pentingkan diri. dorang sanggup buat ape saje untuk capai tujuan atau cita2 dorang
sampai dorang dah tak ambik kisah pasal nasib orang lain.
dah tak ambil peduli lagi ape nak jadi dengan orang lain.
dorang sume ambil sikap 'aku tak kisah ape nak jadi dengan kau
asalkan ape yang aku nak aku dapat'.

sikap macam tuh adelah sangat tidak bagus. dan menggunakan kekerasan untuk menacapai matlamat.
bagi aku ade  banyak lagi cara untuk mencapai matlamat. tapi bukan dengan kekerasan.
kekerasan hanya akan menimbulkan lebih banyak masalah, bukan menyelesaikan masalah.
banyak contoh yang ade kat keliling kite nih yang menunjukkan kekerasan hanya menambah masalah.
contoh macam kes2 dendam atau cemburu lepas tu bunuh.lepas bunuh ape? silap2 dengan kite2 skali
mati.

hurmm... malas nak cakap panjang2. kesimpulannya, kite semua dah besar. tahu fikir baik buruk, so korang fikirla sendiri. hehe. maafla kalau ade sesiape yang terbace tulisan aku yang merepek nih. cume nak berkongsi pandangan dan pendapat je. renung2kan dan selamat beramal. :)






1 comment:

Mar-Diah said...

aik.. jd pengkritik muvie ke kak? haha