Friday, July 31, 2009

menerjunkan diri ke air!!!!

pada hari esok... aku dan kawan baek aku akan menerjunkan diri di air terjun sekayu!!!!
suke yg teramat... sejak dari sem lps mengidam oh... akhirnya dapat jugak... isk... terharu2...

Sunday, July 26, 2009

penantian satu penyeksaan...

siape yg suke menanti/menunggu/ waiting/ and ape2 je yg sewaktu dgn nye???
aku bukanlah seorang yg penyabar...
aku paling xsuke menunggu...
dan sewaktu aku bwat entry nih aku tgh menunggu kelas seterusnya...
GILE BOSAN!!!


3 jam cam 3 tahun... haih...


last night...
aku kawan2 aku pergi berfoye2...
mule berniat nk g tgk persembahan sempena Ulang Tahun ke76 Tentera Darat...
tapi agak malang coz kami keluar lewat...
soo... stadium sudah sangat penuh...
kami pown kemudiannye mem-batalkan la niat utk tgk persembahan tu...
sesungguhnye persembahan yang disediakan sangat menarik...
especially kawad senyap...
very bergaye...
bile tgk mereka berkawad teringat zaman2 sekolah dulu...
rindu pulak nk berkawad...
haih~



selepas kami2 berjaya meloloskan diri... ( bahase buku nmpk.. haha..)
kami pown bergerak la ke pantai batu buruk untuk me-nayang-kan muke di tepi jalan... haha...
duduk2 di situ sekejap cume...
then kami pown berangkat pulanglah...
sebelum pulang kami sempat singgah di kedai minum untuk mem-basah-kan tekak yang kering...


sambil ber-borak sambil di lihat orang sekeliling ( sebab kebisingan mulut kami semua...)
kami minum jus buah yang yummy tapi sedikit manis... haih...
selepas itu kami pown pulanglah ke rumah...
dalam perjalanan pulang aku terserempak pula dgn kemalangan jln raya...
dan juga road block oleh abg2 polis... ( rajin betul mereka bekerja sampai tgh mlm)


akhirnya sampai juga aku di rumah pada pukul 12... ( aku rasa la... hehe...)
sebelum tido sempat lg mkn kebab yg di beli oleh roomate... hehe...
hari yang memenatkan...


hari ini
pagi td sangat malas nk bangun...
naseb baek boleh...
luckily semua barang da ready...
bgn, mandi, bersiap terus ke kuliah...
bile sampai kelas... tibe2 kene 'halau' dgn lecturer coz bkn group aku pg tuh...
waaa!!! tension... no wonder aku mls nk bgn pg td...
then dpt citer best...
mlm nih ade kls ganti untuk MIKROB!!!
emmm... sabar Feena sabar...



notakakiku: sesungguhnya janganlah kamo berfoye2 pd mlmnye sedangkan ke-esokkan hari kamo ade kelas... nescaya akan lebam lah mate masing2...

Wednesday, July 22, 2009

maaaak!!.. tgk dowang nih!!!



























waargh!!!!!
hari ini aku tension yang teramat oh, nk tahu kenape??
di sebabkan BUDAK2 SENGAL yg ader kat uni aku nih... haih...
kenape la ader jugak owg2 yg camni ye???
hidup menyusahkan orang jer... haih...
so, sekarang ni sesungguhnya aku SANGAT, AMAT, PALING and ape2 je yg sewaktu dgnye...
MARAH... dgn segelintir manusia yg tak ade kesedaran sivik...



kan before nih aku ader gtawu yang today, i mean TODAY suppose aku ader camping BTN yg dah tertangguh dari sem lepas lagi... and i'm really EXCITED about going there... but because some STUPID person that do not have their conscience our trip is CANCELLED!!!!!



sepatutnye ader 56 person yang join this camp, but at the end there only 27 or 28 person who showed up... bengang x bengang... sepatutnye kami bertolak pada pukul 7.00 pagi, so pukul 6.30 pagi semua peserta mesti dah berkumpul... tp tunggu punye tunggu sampai lah pukul 8.00 pagi x sampai separuh pown peserta yg muncul... then dalam pukul 8.15 pagi kitorang pown bertolaklah ke kelantan, and MY BESTFRIEND merangkap PENGARAH PROGRAM nih da mule tunjuk muke risau sbb bilangan peserta x mencapai pown bilangan minimum yg pihak BTN nk...



tapi masing2 berharap yang pihak BTN akn consider coz bkn salah penganjur... ramai peserta yang tarik diri last minute dgn alasan yang LAME gile... antaranye...
"kak hari nih sy ade kuiz xdpt g..."
ader plak yg...
"kak sy xde duit la nk bayar yuran..." ( walhal bayar dah b4 tuh...)
ader yg lagi best...
jwp call sambil mamai kate xmo g...
waargh!!!
tension aku dgr alasan2 dorg nih...


tp yg paling sedih sekali...
kitorg dah nk sampai sempadan kelantan dah...
TIBE2....
PENGARAH PROGRAM dpt 1 call...
rupe2 nye....
call dr pihak BTN...
progran kitorang cancel...
yang dorg xbole nk terime kitorang sebab sikit sangat...
nk x nk...
kene la patah balik... haih...
sedih oh...
xdpt g camping...



emmm... dah la... malas nak cerite lagi... buat tambah dose aku oh... dari pg tadi asyik maki orang saja... haih...




notakakiku : selepas nih kalo nk cancel ape2 janji ngan orang sile la inform awl2... sebelum kamu2 mendapat makian yang berbakul2... or sediakan alasan se-konkrit mungkin ya...


Tuesday, July 21, 2009

pagi yg gelap...

pagi yang gelap kini suda terang...
tibe2 je lagu nih yang terlintas dalam kepale aku bile aku nk bwat entry ari nih...
pelik oh... xtahu kenape... emmm...mungkin aku da lame kot xjumpe pg yang gelap... maklumla...terengganu is soooo damn hot... haih...
apela aku merepek nih.... 0_o



esok...
aku nk kene g kem BTN... aiyoh... camping lagi...
kali untuk 4 hari 3 mlm... lame oh...
emmm...
kem tu di buat kat Kem Desa Mahmud, Pasir Mas, Kelantan...
nk g jalan tempat org... yeay...
jalan2 cari makan...
ngeee~
untung gak g camping nih...
lebih2 lagi PTPTN aku X MASUK lg... haih...
save sket duit makan aku...
hehehe...



aku dengar xtvt SEMUA ulang suare SEMUA... OUTDOOR....
haih...
ader berakit bagai...
tp quite interesting...
coz lame dah aku xbuat xtvt yang mencabar gitu...
larat ke tak agaknye...
stamina da la out...
(maklumla... 'rajin' bersenam... *blushing*)
hahaha...



doakan aku selamat pergi dan selamat kembali...
and semua berjalan dengan lancar...
Insya'Allah....



notakakiku: camping lagi...berjemur lagi...hitam lagi...oh...aku redha... -_-

Monday, July 20, 2009

ke-laparan perut

sempene isra' mikraj hari ini... aku bersame kawan ku yg baek bercadang utk berpuase... (ish... ayt xbole blah.. haha..) emmm...luckily dugaan aku puase arini xbesar... cume biase la... cuace di terengganu ni... panas... agak letih... persediaan untuk bulan puase yg tinggal xbrape lame lg... ( raye time... yeay!!) emmm...




dan sekarang nih dalam kepale aku cume berfikir tentang ape aku nk mkn untuk buke t ye....
( nasi goreng sotong? mihun goreng? kue teow? aiyoh.... keliru ooh...)



tapi yg pasti nk minum MANGGA SUSU!!!
sooooo yummy....



nota kakiku : isk pose2 xelok pk pasal makanan je... hehehe...

Sunday, July 19, 2009

akuh kerinduan...

durian...oh...durian...


kami kawan baek yg shukeee mkn durian... wee~





enchek epul berusehe membuke durian... hiyarh...






muke2 yang penuh nikmat ketike menikmati durian... hahaha...







Friday, July 17, 2009

mikrob!!!

enchek lan sedang memerhatikan agar group beliau....


menunggu turn untuk tuang agar dlm plate...
kok fang tgh fokus tuh....
tuang elok2 yer kok fang...

kamilah saintis mude yg bakal mencipta kejayaan untuk negara... hehehe... just kidding ni gambar kami2 time dalam lab mikrob...

Friday, July 10, 2009

hatiku gumbira...


ouh... malam nih aku gumbira...
encek boyfren suda x mara...
wee~
secare tibe2 beliau msg aku mlm nih...
soo...
atiku yg galau dan risau suda lapang dan riang...







idaman kalbu....





gile sedap kalo dapat chicken chop nih... dr sem lps aku ngidam xdpt2...

weekend suda... yippee!!!

skrg suda weekend... it means that aku bole on9 sesaje all day... yeay!!!
tp memandangkan wireless d uma agk sengal... kdg kala bwat aku n romet ase cm nk b'tkr jd incredible hulk... huh... landlord kate he already fixed the problem tp cm same je ak tgk...
whatever la... janji aku still bole meng'online'kan diri di rumah... hehehe...

by the way, kn hari tu ak ckp 'shayunk' aku smpai da kan...
n smlm secara rasminya aku start g kelas dgn shayunk aku tuh... yeay...
moto ego merah aku.... yg br je 1 month ngan aku... tp kan because yesterday is my first day on my scoot g kampus tbe2 jd cm blur jap... aku ngan romet aku tbe2 jer jd xsure nk ikut jln mne... hehehe... walhal kampus aku tuh kecik je pown... kerana ketidak perhanan menunggang di kampus so sedikit kekeliruan telah berlaku... nk g kuliah pown sampai salah jln... isk... malu2...

but after this ok dah kot...
and aku tgh nk membiasekan diri menunggang around my neighbourhood nih... first thing yg aku rase bila moto aku da sampai ialah relief, coz pas ni xpayah berpanas nk g kelas then aku rase selamat... coz lorong nk masuk rumah sewa nih ramai jantan2 yg agak 'over peramah' if u all get what i mean... so, bile nk balek rumah after class tuh debor semacam jer bile lalu kt c2... aku ngan romet aku pown ape lg... terus full speed ahead tanpa menoleh kiri kanan... hehehe...

hmmm... tp kan bile jmpe jantan yg over peramah g2 terus naek bulu roma ak... cm menyeramkan jer... muke ktowg nih ade ke cm muke minah2 yg slalu dok bersidai tepi jalan tuh... ish... xfhm la aku... tp aku rela di kate sombong rather di cop sebagai perempuan miang or gatal... btol x???




nota kaki : if u all sdg berjln then jmpe la jantan2 yg 'over peramah' just jalan straight and buat muke blur... nescaye tidak akan di ganggu...

Wednesday, July 8, 2009

ouh chenta ku merajuk lg...

di saat nih hati ku sdg ssh....
nk tawu kenape???
encek boyfren ku sdg marah pada ku...
huhuhu...
aku nih dah la fail bab2 pujuk memujuk nih... haih...
salahkan ku jangan salahkan ku....
(cam pnah dgr ayt nih... emmm...)
mungkin salah aku kot bwat encek boyfren marah....
i asked a wrong soklan at a wrong time with a wrong ayt.... haih...
( pdn muke kaw fina...)
what to do...
its already happened...
for now kene la tunggu encek boyfren sejuk dulu...
although da dkt seminggu da...
isk....
cmner la aku nk meng-ayat encek boyfren aku ni ye...
bg sejuk cpt sket....




nota kaki: jika ingin bertanya sesuatu kepada encek boyfren kamo sila pastikan masa,tempat, dan ayat adalah betul. jika x jd lah mcm aku nih... haih... ( mengeluh lg...)


rakan2 yg amat ku rindui...


dr ats ikut arah jam: lyn (tudung htm baju coklat),jah,sue,saya,etty,erun,zahrah,yana & azira

shayunk ku suda sampai...

selepas sekian lama aku menunggu.... akhirnya 'shayunk' aku sampai jugak kt rumah sewa aku nih... lepas nih, semakin panjang la langkah aku coz 'shayunk' aku akan sentiasa menemani aku ke mane je aku nk g... dan yang pasati pas ni aku xmo da berpisah dgn 'shayunk' aku tuh... sbb aku rase terseksa sgt... hmmm.... yang pasti aku akan jage 'shayunk'aku tuh dgn sepenuh kaseh sayang... mcm menatang minyak yang penuh...

Tuesday, July 7, 2009

kegiatan b4 minggu jalinan mesra ( mjm )


time packing junior nye package


aku d kelilingi beg


antara fasi mjm 2009/10


bebelan kosong

nk singgah jap jer...
dr td bz cr blog2 yg besh ntok bacaan mse lapang...
jumpe few blog that really interesting....
hopefully pasnih aku akn boleh jd sowg blogger yg rajin mengupdate blog nyer...
(azam d sem baru... heh...)

Monday, July 6, 2009

mkn mlm 4 today...





mkn mlm aku & romate untuk hari ni : 4 bungkus maggie aym yg d msk dlm rice cooker.


kelas ku bermula suda...

hari nih hari kedua dlm sem 3...
semalam pun da start kelas...
MIKROBIOLOGI MAKANAN...
kls ngn DR.NIZAM...
sgt bersemangat lecturer aku tu...
die pesan kite kene ade matlamat yg jelas bile msk uni nih...
kene belaja btol2... rebut sume peluang yg ade...
thats why la dye ttp bwat kelas w/pun most of the other lecturer still on their holiday mood...
today aku jumpe lg ngan dye...
siap bg assignment lg....
b4 kelas DR aku ader kelas PRINSIP PEMAKANAN MANUSIA...
kali nih lain sket coz aku dpt lecturer dr overseas name die PN.ZURAIDAH NASUTION
tp xlah jauh sgt pun dr Indonesia je...
hurm...
quite worried 4 dis sem nye subjek, coz sume subjek killer...
sume kene menghafal...
hopefully aku dpt la maintain result ak 4 dis sem...

Saturday, July 4, 2009

umahku syurgaku

smlm pas abes secara rasmi minggu jalinan mesra tuk junior ak pown berkemas la tuk ke umah sewa. uma yg mmg masih baru, bau syelek pown x ilang ag... keadaan lbh kurang cm kat hostel, still ade lg katil double decker tp yang penting ak dpt katil bwh... wee~
time ak menulis nih actually both landlords ak ader kat dpn nih, tgh settlekan wireless nye problem. tp ak nye laptop as always la x bnyk mslh.. ok jer..
and one other thing, actually ktowg tgh segan nih coz uma kitowg tgh SUPER, I mean SUPER DUPER bersepah gile, coz ktowg br nk start unpacking brg2 ktowg yg di fikirkan sikit rupe2 nye sangat bnyak... smpai xtawu da nk kemas yg mane dulu...
roomate2 aku pown sume tgh keletuhan coz dowg br je smpai pg td... yg sowg dr johor and d other one dr perak, yg sowg ag ptg t br dye smpai... coz dye dkt jer dye dr pahang.
emm... ape lg nk citer ekh... xder aper dah ase... till da next time...

berakhir suda tugasku...

lps seminggu letih melayan perut junior2 and fasi2 akhirnya aku berjaya gak menghabiskan tugasku sebagai fasilitator f&b. tp kan rase cm quite sedih jgk coz pas 2 mggu keje ngan dak group ak ktowg sume cm da mesra da... sgt seronok keje ngan kowg... tp pasni ssh dah nk jumpe dgn mereka2 masing2 busy ngan kelas masing2... hopefully kowg sume xkn lupekan ak...

Wednesday, July 1, 2009

waa~~ letihnye...

tak tawu exactly nak tulis aper
cume nak cerite sket sepanjang 4 hari aku jadi fasi nih


first day...
gile penat... angkat beg junior2...
masing2 bawak beg cm xmo balek uma dah...
banyak gile....

(aku pown same gak dulu... hehehe)


then petang aku kene jage makanan...
cam nk tercabut kaki aku ase mlm tuh...
berdiri dan berjalan sepanjang hari...


but its quite fun... dpt tolong junior...
downg nye parents pown sume can puji kitowg...
bagus...
u laen xder pown bwat cmtu...
bile kene puji gitu hilang ase penat...
terase di hargai...
( cewah... ayt x thn...)

second dah plak pkul 4.30 pg da bgn...
pkul 5.00 da ade kat kafe nk prepare for dowg nye breakfast...
luckily aku bley bgn pg tuh...
rutin kami ajk f&b di teruskan dgn keje2 lain...
paling utama mengelap tray yg lebih kurang 2000 keping...
smpi la supper then keje kitowg abes...

third day plak...
sume owg makin enjoy ngan keje masing2...
sume pown bwat keje ngan hepi2...
aku ase ajk f&b jer yg sentiase ceria...
hehehe...
seronok dpt dengki junior basuh tray ulang2 kali...

hari ni hari ke empat...
cos bkn group aku yg kene check kuality makanan so..
aku bgn lwt sket... pkul 5.00 pg...
pkul 6.00 trun...
sarapan hari ni quite nice lah...
nasi goreng cina...
sedap....


stakat nih sume okay...
aku enjoy gile keje ngan ajk2 yg laen...
dowg sume happening gile...
hopefully ukhwah yang terjalin ni akan berkekalan...
insya`allah...