Thursday, December 31, 2009

selamat tinggal 2009

hari ini 31 disember 2009, bersamaan malam 15 muharam 1431 dan secara rasminya aku dah pun genap 22 tahun mengikut kalendar hijrah. kebetulan, thn nih unur aku genap pada tahun baru, dan secara jujur nya aku x pernah berazam pada tahun baru, sebab aku nih jenis org yg go with the flow... aku kadang2 teringin jugak nak berazam macam org lain. tapi takut x tercapai... dan tahun 2009 banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit untuk aku.

yang manis bile dapat menghabiskan masa bergembira bersama sahabat2 yang sentiasa berada di sisi aku walaupun dalam susah dan senang, kepada NIK, JIJAH, TIQA, ALAN, ZATI dan semua yang berada di samping aku (walaupun yg aku xsebut kat sini okeh) terima kasih banyak2 atas perhatian dan kasih sayang korang kt aku, terima kasih atas kesudian korg mendengar rungutan, aduan, rengekan, rapuan dan segala2 bila aku ade masalah. aku sayang semua kawan2 aku sangat2. aku x tawu macam mane hidup aku kalau korg semua xde. manis bila mengenang saat2 bahagia aku bersama dgn 'dye' berdua bersama macam2 yang kami dah lalui, walaupun hubungan kami baru menjangkau 2 tahun tapi mungkin 2 tahun tuh belum cukup untuk membuat kan kami saling memahami antara satu sama lain.

yang pahit, aku rase xperlulah aku sebutkan kat sini (sbnrnye xtahu nk tulis ape). mungkinpada sesiape yang ade membace entry2 aku sebelum nih tahu kot. mungkin tahun nih tahun terakhir aku bersama 'dye' mungkin aku bukan yang terbaik untuk 'dye' dan 'dye' bukan yang terbaek untuk aku. dan aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaan 'dye'. selain dari tuh, keputusan exam yg jatuh menjunam turut la menjadi kenangan pahit kott... tapi yang berlalu biarlah pergi. biarkan semalam berlalu menjadi sejarah dan pengajaran untuk kita.

dan semoga dengan ketibaan tahun baru esok, akan membawa semangat baru dan sinar baru dalam hidup aku dan semua sahabat aku. aku cuma berharap tahun baru akan membawa lebih kebahagiaan dalam hidup semua org yg au sayang. amiiin~~

p/s: hopefully akan dapat bf baru... teettt... (sile geleng kepale sekarang... hohoh~)

Wednesday, December 30, 2009

mode >>>>>> BERAPI!!!!

hari ni aku sangat gerammmm!!!!!!!!
barang aku still xsampai lagi, s***** nye kurier, da la lambat susah plak tuh nk contact... bile dapat call, 'driver kami kt bandar lagi, ptg sket br masuk area gong badak ( there is where i live) tp sampai entry nih di tulis... harammmm... x jugak sampai... huh~

perkhidmatan yang sangat menyakitkan hati... urghh~

Tuesday, December 29, 2009

mood -------> hepi

alhamdulillah... setelah sekian lama menunggu akhirnya parcel ku sampai jua... (hoho~ walhal seminggu je pown). petang td pihak kurier suda menelefon aku mengatekan bahawa parcel ku br saje sampai tengah hari tadi. so, esok pihak mereka akan menyerahkan pada aku sebab td suda abes waktu pejabat.

selepas ini aku terpakse la berusaha lebih sikit, study dan cinta baru aku, my bussiness. hehe~ kalau upline aku sume bole bwat bisnes time dorg belajar kenape tidak aku kan. semua orang pown di bagi masa 24 jam. pandai2 kite la nk gune kan macam mana. betul tak?

sekarang mawu sambung buat esemen yg banyak. till then,

toddles~ v(~_@)v
malam2 berjage... kalau buat kerja xpe jugak. nih sekadar nak berfoye2. hohoh~ bile la kaw nak insap wahai cik chacha?? azam sem baru nk berusaha kunun. tapi... harammm... kawan2 tulung lah aku ini...

di sebabkan petang tadi aku dah tidur dgn lame, so mlm nih agak susah untuk aku lelapkan mate. heee~ jika orang2 lain suke blog walking, or blog hopping atau pape jelah yg korg panggil aktiviti tuh, aku plak prefer fb walking (ade ke??) hohoh~

aku suke tengok2 pic orang, lagi2 mereka yang bergiat aktif dalam bidang fotografi, contoh nya pemilik blog nih:

annaseaskey

dan nih:

izzyusoff

kamu2 try la bukak blog dorang....

haa 1 lagi, jauh dari seberang pown seorang photographer yg agak baek kott

achmad purwanto

sebabnye aku nih berminat jugak dalam bab2 amek2 gambar nih.. cume xcukup bakat dgn latihan lagi... hehe~ sangat seronok if dapat simpan saat2 gembira kita untuk selama2nya dan salah satu nya dengan fotografi, x gitu kawan2??

sudah lah... cukup untuk setakat nih... selamat malam semua...

toodles~ v(~_@)v

Sunday, December 27, 2009

walaweiii...

kecewa ohh kecewa...

hehe~ nothin much really, aku g kat HEPA tadi but still no parcel for me, then i mesej la my bos, asking kot2 i silap bg alamat ke ape, then big boss call. dye kate maybe lambat sket kot, weekend aritu dengan krimas holiday sume kan. aku ye kan saje, hehe...

but what to do... terpakse pendam kan dulu semangat keusahawanan aku yang berkobar2 nih. maybe in a few days parcel tu sampai kot. cepat2 la sampai... i da x sabar ni okeh...

sementare menunggu parcel sampai, ape kate aku g bwat keje yang meninbun nih dulu. heee~
sampai di sini...
toodles~ v(@_~)v

Saturday, December 26, 2009

perhatian2!!

semalam aku punye big boss suda msg2... beliau kate barang2 jualan/dagangan suda di pos dan akan tiba around next week ( arap2 esok da ader la kt pjbt HEPA ). sejak dari last week oh aku dok mengulang-alek kan diriku ini ke pejabat HEPA, tapi harammm... parcel xsampai lagi.
sooo, esok haruslah sudah sampai... suda 4hari or more taw... haish...

btw, aku ade bukak 1 lagi blog untuk kamo2 sume, (if ade la yg membace blog aku ni kan.. tsk2~) tp that 1 its just for my business use.. (aitceh... bajet2 businesswoman berjaye la nih... ) tp link itu akan diberi apabila blog itu suda benar2 sedia untuk di pertontonkan pada umum.. hohoh~ macham ade tayangan perdana camtuh...

so, for now just wait n see okeh...

Thursday, December 24, 2009

T___________T

rase macam dah lame je xmenulis... walhal memang lame da kot... dah beberape entry asyik hemo2 je kann... sekarang suda xmawu emo2 sudah... aku sudah penat... hohoh~

sem 4 baru saje 2 minggu... tetapi rase macam suda 2 bulan ohh~ kereja sangat banyak ohh~ T_T lab report ade 3 tiap2 minggu.... TIGE ye kawan2... haish~ tuh baru lab report... xtermasuk tutorial akaun... (ape kene mengene akaun dgn fud tech??? ) assigment subjek2 lain lagi... ke-busy-an yang amat... (-.-'')

sooo....
berusaha la kaw chacha...
muahahaha...

Tuesday, December 22, 2009

poll... hehehe...

mane yg paling best??

SINGLE


DOUBLE


SCANDAL



sile undi sekarang... heeee~

Saturday, December 19, 2009

malam

malam nih aku kene tinggal lagi... bosan... 2 of my roomates ade meeting, and the other 1 g kuantan xbalek2 lagi... haish... and masuk malam nih ade la seminggu aku x berhubungan dengan 'die' bukan aku xnk, 'die' yg xsudi... or 'die' still kecik ati dengan aku, entahlah.. aku sendiri pun xtawu nk jawap. then, my mum pulak evrytime she called me, she' ll ask, "camne? 'die' da mesej?" or "g la msj 'die', say sori". aiyoh, manyak stress la ini macam, my mum syg sgt dgn 'die' balek2 'die' jugak yg di tanye. aku pulak malas nk menjawap, sakit ati pown ade jugak. agaknye, 'die' memang da x nak kt aku ke? kenape die senyap je?

Monday, December 14, 2009

feelings

lame dah xmenulis ape2... sekarang nih aku dah kembali ke uni, back to student life, yang busy dan busy dan busy... sebab da lame sangat xmenulis xtahu nk tulis ape. walhal dalam kepale nih sangat banyak benda yang aku nk share dgn korang semua.

firstly my love life,
aku xtahu la kenape, sekarang aku rase macam da tawar hati dgn relationship yang aku ade nih. tipulah kalau aku kate aku xsayang, aku kenal die da lame, tp berkawan pun da 2 tahun kot, tapi mungkin aku belum betul2 faham die. lebih2 lagi dengan masalah family die yg xdapat nak terima aku. sungguh aku sayang die, tapi aku rase macam dah penat nak teruskan hubungan nih. lagipun dye dah ade calon lain and die da pesan dgn aku, if aku ade pilihan lain dari die just go on, die kate die xnak aku menderita. entahlah, bile aku da sayang dan menaruh harapan ini pulak yg jadi. mula2 dapat berita yang die ade calon lain dari mak aku rase sedih sangat, tapi aku hanya mampu senyum depan mak, aku x nak die sedih, die pown dah sayang sangat dgn boyfren aku tuh. mak jadi risau, kesian dengan aku. takut anak nye yg sorg nih di tinggal dan di kecewakan. tapi sekarang aku da redha, harapan aku da tipis sangat rasenye. dan aku pun da malas nak mengharap lagi, nmpknye aku kene belajar hidup tanpa die. macam mane agak nye kan hidup aku nanti, aku harap satu hari nanti aku akan bertemu dengan seseorg yg boleh menerima aku sebagai aku.

okay, cukup dengan cite sedih no.1 sekarang citer sedih no.2...

result dah keluar, (of course da msk sem baru da pun) dan result aku jatuh menjunam... mak aih, dasyat2 macam mane nak dpt dean list nih. (sambil geleng2 kepale bile tgk result aku semalam)
but mostly my classmate mmg drop abes la result sem last, i wonder why... kalau aku, aku tawu la sebab nye... MALAS, SETADI LAST MINUTE... so inilah jadinya. azam sem baru, nak DEAN LIST , akan ku berusaha sehabis daya... (aitceh ayat)... tehn nak jadi BUSINESS WOMAN berjaya... hehehe... aku tgh tunggu barang2 aku sampai then aku boleh mula buat business... wish me luck okay friends.

dalam mase aku bersedih nih, cume kawan2 tempat aku mengadu, aku xnak mengadu dengan mak, nanti die tambah sedih. nak mengadu ngan adek beradik aku xde. so, kawan2 la tempat aku bermanje. aku sayang korg sangat2. mmuahx. xoxo