Monday, August 31, 2009

emoticons...

first time jumpe emotikon yg shomel2 oh... http://emo.huhiho.com
sgt2 excited.... http://emo.huhiho.com
maklumle... baru2 blaja.... http://emo.huhiho.com




notakakiku: saya budak baru belaja... kalo salah tolong tunjukkan....

pahale, wireless, belog....

emmm... terase sie2 plak aku pose arinih... nape sie2?? nak tawu x nape?? haaaa... oleh kerana today wireless di my home sweet home nih agak kurang siuman coz landlord ubah setting or something like that *like i care wat they do* *of coz i care... line xde nih* huk2~
eh2... lari topik dah, ok sambung2... di sebabkan line xde soo aku mengambil keputusan untuk menonoton filem yg di cadangkan oleh 1 of my friend *tsk~ayat xnak skema kan feena..* tajuk movie tu adalah "THE GIRL NEXT DOOR"...
ku fikir movie yg biase, instead bile ku tonton... hambek kaw... bukak sane bukak sini... ish3... seperti dapat aku lihat... pahale aku terbang melayang2 oh... hehe... tapi bukan salah ku oh... ku tidak tahu... sudah half way br obvious movie itu begitu... *okay, aku tipu... ~sigh~*
oleh kerana tidak tahu nk buat ape dah... *feena lab report mikrob kaw xsiap lagi laa* aku teruskan la menonton movie tuh... dan sekarang selepas menonoton line still xde... aku amek keputusan untuk menghapdet belog ku nih... walaupun aku xtawu bile aku dapat publish post nih... ~haish~
sekarang aku da macham orang kurang siuman menulis belog walaupun da tawu xde wireless... (0_o)...


notakakiku: mr n mrs landlord... pwealesss la btolkan modem kamo yg sgt mahal tuh dgn segera...

tunang...cincin...


kenape ye... semenjak due menjak nih aku dengar berite ramai betul di kalangan kawan2 aku yang bertunang, merancang untuk bertunang dan merancang untuk kawin... oh~ sudah dewasa kami rupenye...

sewaktu cuti hari tu, aku melepak bersama geng2 time skola dulu... da ade sorg yg bertunang... dan sorang lagi bakal mem-follow jejak langkah dalam waktu terdekat nih... haish~

kadang2 terase jeles jugak oh~ yelah... mereka sudah bertemu chenta hati masing2, dan bakal sehidup-semati dgn enchek boyfren masing2...

aku pown selalu jugak mendapat soalan2 yang same,

"pina. kaw bile lagi?"
"pina bile kaw nk bertunang?"
"akak bile nak bertunang?"

adoyai... kawan2 aku mude lagi oh~ berfoye2 pown xpuas lagi... study pown xabes ag... mmgla aku xnafikan yang aku merase cemburu dan sedikit jelous... tapi untuk menuju ke arah itu aku rase aku belum cukup bersedia... rasenye tanggungjawab yang bakal di pikul terlalu berat... sedangkan tanggungjawab terhadap diri sendiri pown masih culas aku jalankan... hehehe...

time birthday aku hari tu pown ramai kawan2 yang mendoakan supaya jodoh aku di percepatkan....
AMIIIN~
doakan selalu ye kawan2... doakan supaya jodoh aku dan enchek boyfren aku dipanjangkan dan dikekalkan sehingga akhir hayat kami...

notakakiku: enchek boyfrenku, mohd. azri ghazali... aku sentiasa berdoa supaya hubungan kita akan di berkati dan di rahmati oleh yang MAHA ESA...

Sunday, August 30, 2009

ke-tidak tahu-an

ape saje yang aku nk merepek hari ni... aku pown x tahu... bosan asyik dok menghadap laptop saje weekend nih... today class aku start pukul 2 petang... 2 petang ye kawan2 semue... dan kelas tuh cume untuk 1 jam sahaja... haish~ terase sangat membazir baju... hehe... kalo bole pakai baju tido ke kelas kan sangat seronok... weee~ *ape kaw merepek ni feena* emmm... tapi itu sume angan2 je la... ape orang kate ye kalo aku g kelas dgn pyjamas??? *budak nih gile ke?* or *orang gile mane sesat masuk uni nih??* ishh~ xpe lah...

da start merepek dah ni...

emmm...
semalam due orang dak umah aku nak g klinik coz 1 of them sakit belakang akibat terjatuh time g hiking hari tu... sooo... memandangkan aku pown xde keje nk buat dengan rela hati mengoffer diri untuk mem-follow mereka... lg pown aku berniat untuk membeli comforter sebab tilan di rumah ni sangat nipis suda... bile baring atas katil trase cam baring kat atas besi... sakit oh belakang... soo... semalam sampai saje je mydin mall aku dan miss zyza terus menuju ke tempat comforter... capai sorang satu dan terus menuju ke kaunter bayaran... x sabar nk tido atas comforter baru... wee~

kami sampai di umah jam 6 ptg... mendung gelap... dalam hati berkate... * malam nih ujan... syok... bole tido atas comforter dgn seronok*

tibe mlm... hujan mencurah2 ke ladang gandum... sejuk... aku dan cik zyza semangat untuk merasmikan comforter baru... sudahnya.. masing2 tido mati... bgn sahur pown pukul 6 pagi... (",) sahur ke tuh??? subuh dah cik feena oiii... hehehe...


notakakiku: sekarang br jam 12.31.... tp... perut suda menyanyi.... tsk~ padan muke kaw feena sape surow x sahur...

Friday, August 28, 2009

sambutan dan kejutan...



terima kasih kawan2... sambutan hari jadi aku di kedai makan selepas waktu berbuke... kek chocolate yang emmm... soooo... yummy... hehehe.... firstly kami cume plan untuk berbuke di luar saje... tapi x ku sangka yang mereka telah menyediakan kek untuk aku... sungguh terharu oh... thanx pade housemate aku dan sahabat2 sejati ku...


notakakiku: aku sayang sahabat2 aku...

hepi besday untuk diriku~








selamat hari lahir yang ke-21 untuk diriku sendiri... hehehe.... semoge pertambahan umur nih buat aku bertambah matang dan tabah dalam menghadapi segala dugaan dan cabaran hidup... amiiin~

Tuesday, August 25, 2009

ber-foye ber-same teman2...








































notakakiku: trimas pada zati kerna tolong meng-edit pic2 ini...

rindu... gatal... (tangan nk menaip yer...)

rindu oh... sudah seminggu lebih tidak menghapdet belog ku ini... setelah seminggu bersuka- suka-an, berfoya-foya-an akhirnya aku kembali di umah sewa ku ini... walau cuma seminngu aku di rumah terase bagai sehari... kerana ke-tidak lekat-an aku di rumah... haha.. because secara kebetulan my best friends + kawan meronggeng yg study di jepun berchuti oh... sessungguhnya aku lbh banyak berada di luar umah dr d umah... hingga enchek boyfren turut menegur... kerana kekerapan aku keluar... ( sowi bie...) betapa seronok aku berfoye2 dr mahkota parade, melaka hinggalah ke summit, batu pahat... berjalan2 sahaja...

tapi the most happy things happen to me is....

enchek boyfren meng-hadiah-kan aku henpon idaman ku oh!!!!

trimas sayang.... aku sayang banget sama kamoo....

he supposed to fetch me at the bustop but what happen is... enchek boyfren tido mati lalu aku terpaksa menunggu beliau di waktu pagi ber-seorang.... betapa geram aku di waktu itu... tuhan saja yang tahu... akhirnya setelah lebih setengah jam menalipon beliau akhirnya aku berjaya mengejutkan enchek boyfren ku...

then bile aku naek2 car saje beliau pown menghulur-kan 1 bungkusan... beliau kate present utk aku... present??? emm... first, 1 maroon shawl... sgt chantek oh... then 1 box... our couple watches... sangat romantik oh... then... ade 1 lg box... bile ku tengok2... rupe2 nye... tidak ku sangka...

SONY ERICSSON W705!!!!

idaman hati beta oh!!!

pagi yang sangat gembira... hati yang marah pown tidak jadi suda... dapat phone baru... kaler merah itam lg... enchek boyfren sgt memahami jiwa dan raga ku... enchek boyfren ku MOHD. AZRI GHAZALI ketahuilah bahawasanya aku sangat CINTA padamu sayang...






Friday, August 14, 2009

menghitung jam...

a few more hours to go... JOHOR... aku kembali... hahah... cett~ cam lme je xbalek... seminggu tidak akan menghapdet belog oh... tunggu aku kembali ya...

Thursday, August 13, 2009

pen-cari-an

selepas kelas td...
aku dan my kawan2 memulakan pencarian kami...
pencarian untuk bekalan pulang ke hometown esok.... esok pulang oh... hepi2...
mule2 kami ke PASAR BESAR KEDAI PAYANG... untuk mencari keropok ikan yg enak...
stlh menalipon BUNDA di rumah bertanya... aku pown membeli 4 peket keropok ikan tamban yang mak cik itu kata sedap di makan... *harap2 begitulah*

selepas itu aku dan kawan2 terus ke PADANG MIDIN untuk mencari tudung raya... =))
setelah sampai... oh... begitu banyak tudung oh... aku keliru!!! macham2 kaler... macham2 bentuk... waaa~ like a baby in a candy shop... sooo many oh... pusing dan pusing dan pusing itu kedai beberapa kali... akhirnya aku mengambil 3 helai tudung... dark blue and purple i think... for me...and white for my BUNDA... kwn2 ku juga mengalami ke-pening-an...

then kami ke pizza hut... time to eat... yummy~

today, *skrg pukul 12.13 a.m*
mlm nih aku akan pulang ke hometown...
hepi2... oh...
pg sok gonna meet MY BIE...
yeay!!!
miss him damn much...




notakakiku: ke-letih-an berjalan sepanjang hari... haih~


Wednesday, August 12, 2009

love mode 'ON'

kerinduan oh...

sesungguhnye...
aku kerinduan yang teramat...
rindu kat umah...
mak
abah
kucing
dan yang paling di rindui....

enchek boyfren ku... *rindu kamo bie... huk2*

tapi jumaat nih aku akan pulang ke hometown...
yeay!!!
muar...
tunggu kepulangan ku...




notakakiku: enchek boyfren akan amek sy di bustand... hepi2 oh... hehehe...

Monday, August 3, 2009

friendship present...



mari2 tengok... jaari2 si dara yg chantek nih... ape yg same... chinchin di jari 'ghost' itu...
hehe... chinchin itu kami bertige beli sebagai tanda persahabatan kami... n kebetulan di beli pd 1ogos= friendship day... ye ke?? xkesah lah...

hopefully kite bertige akan kekal baek untuk selaaaaamaaaanya...
aku syg kamo oh...
sgt2....