Wednesday, September 30, 2009

dizzy~

selepas 2 hari berturut2 tidur jam 3.30 pagi untuk menyiapkan assignment Nutrition akhirnya siap jugak.... legaaa~

padahnye... selsema makin teruk...kepale pulak berat semacham oh.... pusing2 macham eye on malaysia... *hyperbola jer kaw feena* seriously...


notakakiku: jangan suke buat keje last minit...

Sunday, September 27, 2009

photo shooting~~





















driver kene fokus okayh~



















tenks sayang~

sudah pulang ke uni~

selepas seminggu *lebih tepat 13 hari*di rumah aku telah kembali ke terengganu... lalala~ hepi ke? xjugak... malas sebenarnye nk balek ganu nih... *feena... mak kate xbaek ckp malas*
tapi holiday nih mmg sangat2 SERONOK!!! seriously... dapat beraye dgn ol fren... paling besh... ENCHEK BOYFREN dtg umah saye oh... first time beliau dtg umah saye... hepi2... tenks syg...

then dpt berdating-mating seharian dgn ENCHEK BOYFREN... wee~ lame sudah oh xdpt dating dgn beliau... *tenks sayang* kami beraya di melake di rumah kwn2 beliau then menuju ke bandar melaka untuk SHOPPING!!!! puas kami berjalan2 di Mahkota Parade then ke Dataran Pahlawan Megamall... then enchek boyfren kate mawu cari couple ring untuk kami... setelah berjalan sambil mencari, akhirnya enchek boyfren membelikan aku sebentuk cincin sahaje... kerana beliau tiada saiz... tsk2~ kasihan enchek boyfren ku... dye kate yg penting cincin untuk ku ade... *terharu2* dats why i luv him soooo much!!!

then kami berjalan2... melihat2 manusia lain sambil bermanje2 ~ngeeeheee~ *gatal* beliau menghadiahkan aku sehelai baju lagi... dan untuk beliau 2 helai... *nape beliau punye lebih??* kami berniat untuk menonton wayang... kami pown menujulah ke Carrefour coz cinema di MP sdg di renovate... sementare menunggu wayang mule kami duduk dan berbual2... ape org kate spending quality time gitu... ~hehehe~

sesudah selesai menonton jam menunjukkan 12.00mlm... kami pown terus pulang ke rumah... sampai di rumah ku lebih kurang kam 1.30 pg... waaa~ anak dare balek pg... ish3... luckily my bunda very sporting beliau tidak call pown... *percaye kan enchek boyfren lebih dari anak sendiri... haish~*

even kami spent almost whole day together tp rase cam sekejap jer... missin him already... haish~



notakakiku: happy 2nd anniversary syg...

Monday, September 14, 2009

selamat hari raya!!! =))


SELAMAT HARI RAYE.... aku ucapkan kepada semua kawan2 yg mengenali diri aku ini... *aitceh.. ayat cam msk dlm tv je... poyos* di kesempatan ni aku nk mohon banyak2 kemaafan dari hujung rambut sampai hujung kaki... maklumlah... aku ni cume manusia biase yang x lepas dari melakukan kesalahan dan kesilapan... kalau ade sesiapa yg terase hati dgn aku atau aku ade tersilap kate, terkasar bahasa *bukan same ke tuh?? * xkesahlah... yang penting aku betul mintak maaf... yelah mane tahu... esok luse aku xde kan... di masa yang masih ade nih yg Tuhan masih beri aku... aku mohon maaf skali lagi...

btw, sape2 yg drive balek tuh sile la drive dgn hati2 k... dan doakan la aku selamat sampai ke kampung halaman... insya'allah...

selamat hari raya!!! =

Saturday, September 12, 2009

selamat? xselamat?

apelah yang aku nak berkate2 hari ni... okay... firstly pagi tadi aku and semua dak bilik aku pergi berjalan2 untuk mencari barang2 raye... plus kiriman org kampung... *maklumla...kami kan anak perantau... ngeeeheee* okayh... perjalanan di mulakan pada jam 10 pagi... destinasi pertame... Pasar Payang... aku pergi mencari tshirt untuk sahabat ku... present bithday dye... then cari keropok ikan... dan sotong kering... untuk sahabat2 jugak... teringin katenye... dan yg xde dlm perancangan... brooch... 2 set... 1 for me 1 for my mum... sgt shiny2 oh~ xboleh thn... *xthn godaan sungguh kamo feena*

destinasi kedua... TTC... ade ekspo raye... baju raye... here i come... hehe~ kan sekarang paten kemeja kotak2 kan... and kt ekspo tuh... sangat banyak tataw nih nk pilih mane~ok tipu~ hari tuh da survey da... soo... terus g beli today... kat ekspo i dpt 1 jeans and 1 blouse kotak2... *yess2... suke2*

destinasi ketiga...Padang Midin.... kedai tudung Desa Murni... igt nak cr bhn kain kiriman org kampung... tp sudah habis oh~ emmm... sementare menunggu romet2 memilih tudung yg sangat banyak sorg2 nye... aku menunggu di luar kedai... sangat sesak oh dalam kedai* sesak nafas aku* so aku menunggu di luar kedai sambil menguap tidak berhenti... mengantuk amat rasenye... aku pown menuju ke masjid di hdpn kedai solat zuhur... *sempat tidur lagik dalam masjid... xsenonoh kamo* semua angkara cuaca yang sangat panas oh... masuk masjid pulak sejuk je terase... ape lagi... terus la me-landing-kan diri... xsangka pulak terlelap ~tipu lagik~ sejuk oh masjid tu sgt selesa...

then bile sume org da siap shopping... kami pown bergerak pulang... seperti time pergi td... jln sgt sesak oh... walaupun ku duduk KT bkn KL... jln sangat sesak... nk cari parking pown kene 2 kali pusing... tsk2~ dan semua tempat kami pergi penuh org2 oh..*weekend kn feena.. apela..*

tp sepanjang perjalanan ade sajer aku jumpe perangai2 manusia yang buat darah aku naik... lagi2 kat ats jln raya... yg naik motor... mentang2 kecik ikut suke dye jer nk menyelit... jap g kalo kene langgar baru tahu... pastu... ader 1 cab nih dah la jalan tu sesak... jalan tu 2 lane jer... bole pulak dok menyelit kat tengah2... geram sungguh... lepas tuh... tibe2 je menyelit masuk dpn kereta kami... nasib baik xlaju... haish~ kalau x... xberaye la gamaknye aku kali nih... pemandu kat mesia nih aku rase mmg kene brainwash la otak masing2... bwk kereta ikut suke jer... yg nawk moto pulak dalam jalan sesak2... dok menyelit2 boleh lagi tgn tuh pegang phone... nk mati sgt dah ke? nk aje aku tanye... da lame idop bang? da banyak ke amal jariah? hish~ bulan pose nih banyak betul dugaan dan cubaan... semua menguji kesabaran...




notakakiku: sabarlah feena tinggal seminggu je lagi bulan ramadhan... dan harap2 kite semua akan bertemu Ramadhan yg akan datang... Insya'allah...

Friday, September 11, 2009

nak balek raye dah...

tapi...

kerja banyak x siap lagi...


http://emo.huhiho.com


Tuesday, September 8, 2009

issh~ xpaham2...

haa... hari nih aku nk bertanya satu soalan kepade semua org kat mesia nih... kenape sangat ramai penggune jalan raye yang malas nak hidupkan signal bile mmg sepatutnya kene gune signal... contohnye... time nk membelok ke simpang... sebab... biasenye... aku nih sebagai pemandu motorsikal kan... kene la extra careful... so, bile kat simpang tuh time nk melintas jalan mesti la kene berhenti... jap g tgk.... kenderaan yg lalu x pasang signal pown... dan2 sampai je simpang terus belok... xnk cam hangin plak kan... dah la tgh panas.... kite berhenti igt dye nk terus rupenye belok... aku rase mesti ramai yang pernah kene camtuh kan...

dan bile je jumpe orang camtuh... rase cam nk kejar dye... surow stop tepi jalan pastu pecahkan je lampu signal tuh... ye ah... xkirela ader ke xde bukan dye gune pown kan... baek buang jer...

lagi 1 spesis yg aku xgemar time memandu... makhluk yg suke pasang signal last minit... itu pown bole mendatangkan kemarahan jugak... tgh dok follow tibe2 pasang signal... naseb baek sempat elak... kalau x... xpasal2 berlage...

emmm... kadang2 orang yg macam tuh memang xpernah nak fikir pasal orang lain... dorg cume tahu dorang nak senang... bajet2 sume org yg kt jalan raye tuh ade superpower... boleh bace fikiran dorg... pas nih aku nak belok kiri... pas nih aku nak masuk kanan... aiyoh~ aku rase driver yg mcm tuh elok g brainwash je otak dorg tuh... biar jadi pemandu yang berhemah... kalau x... menyusahkan pemandu lain jer...




notakakiku: kawan2 sile jadi pemandu yang bertimbang rase di jalan raye k... peace... (^_^)v

Monday, September 7, 2009

inilah rase dalam hati aku sekarang...

STUPID MOTORCYCLIST!!!! PADAN MUKE KAW!!!!

okayh first of all aku nk mintak maaf if entry kali agak kasar or kurang ajar coz time tulis entry nih mmg aku tgh panas hati.... tahap dewa nye panas ati...

cam entry aku b4 nih aku nk g buat kerja lapangan kan so, pukul 2.00 aku dan group mates aku pown mulekanla perjalanan untuk ke tempat kerja lapangan tuh... then kami nk isi minyak... okayh lagi... member tuh da siap pasang signal, tgk jln da clear and pusing la stereng untuk membelok...

TIBE2!!!

DUM!!!

kereta kami berlaga bengan satu motor... and aku nmpk penunggang dan penumpang tuh jatuh kat depan kami... berguling2 atas jln raye... naseb baek jatuh kat bahagian tepi jln... kalo kat tgh jln... padan muke dorg... sie2 je mati katak agaknye... aku dgn 2 org lagi gurls kat dalam tuh da beristighfar jelah... c driver nih terus keluar and say sorry kat motorcyclist tuh...

then kami try la settle elok2... mentang2 la kitorg nih budak2, orang luar plak tuh... pak cik2 yg kat sane sume pandang paiseh je kat kitorg... eh, hellooo... its not like we killed someone or what... eksiden sikit je pown... kecoh... due2 dak moto tuh luke kat kaki ngan tgn coz bergesel dgn jalan... pastuh buat muke xpuas ati ngan kami... dah la tuh lps c mmbr aku yg driver tuh siap hntr g klinik then siap hntr dak2 moto tu balek umah lagi... kalo aku... da lame aku tinggal tepi jalan... dah la XDE LESEN... di ulang ye... TIADA LESEN... bawak motor laju MACAM PELESIT... SERVE U RIGHT...

then sementare tuh member c driver tuh called 1 of his housemate and it turns to be that his friend is a lecturer in a college... bile dye kua je dr kete mak aih... bsr nye mamat nih... and dye la yg settle kan sume bende... report polis sume... *padan muke dak2 moto tuh* yg buat aku ngan 2 org lagi mmbr aku nih bertambah pns ati... kami terpakse tinggal dan menunggu kat stesen minyak tuh dari pukul 2 lebih sampai pukul 4... GOD DAMN!!! buang mase aku... duduk kt c2 2 jam lebih tp keje x settle... penat pujuk hati sendiri... sabar2 bulan puase nih... dugaan...

sementare tuh bile c member tuh da grak g klinik, polis pown sampai... tapi aku tgk xde bwat pape pown... urmm~ amek gambar2 sket tnye2 sket...pastuh blah... eh? tu je? maybe kes nih xserius kot... ye ah dak2 moto tu pown cedera ringan jer... emmm... lps settle sume c driver tuh dtg amek aku dan member lain hntr balek... kami tanye la...

"da settle ke TAN?"

"belum lagi, lepas nih nk kene g balai lagi... budak2 tuh xde lesen... xnak report polis... then
xnak settle tepi..."

dalam hati aku, padan muke... tawu takut... biaselah da buat salah kan... memang camtuh... tapi mmbr si TAN tuh... dgn muke serius cakap nagn aku...

"I akan dakwa mereka atas kesalahan menunggang tanpa lesen"

"aku pown jawap... I sokong u 200%"

orang2 macam tuh mmg nak kene ajar sket... mentang2 kampung sendiri... bawak motor ikut ske hati... bajet2 jalan tuh ade name mak bapak dorg... rasekan la...

kesian kat member aku c driver tuh... asek say sorry je kat kami... tp nk buat camne kan... da bende nak jadi... yg buat aku marah lebih pada org sekeliling yg cume tawu pandang kami dan sibuk nak menangkan dak2 moto tuh... eh, pegi mati ah korg... igt aku kesah... da dowg yg salah padan ah muke... bwk lagi moto laju cm setan... xde lesen lagi... naseb baek xmati...





notakakiku: kawan2 lepas nih sila la berhati2 di jalan raye ye...

field work = kerja lapangan

http://emo.huhiho.com

waaa~ today kene buat keje lapangan... tsk2~ asas nih sungguh buat kepale aku serabut... huhuhu

Sunday, September 6, 2009




malam nih aku terase mawu membuat amal jariah... maklumla... pahale cume sikit... dose yg menggunung tinggi... *oh... insaf sekejap oh* kebetulan pula malam nih ader aktiviti menderma darah... soo... aku dan romet pown pergilah... nasib baek datang awal... kalau tidak kisah thn lame berulang kembali oh~ last year aku jadi antara orang2 yang terakhir untuk menderma... dan waktu sudah menunjukkan jam 3 pagi dan esok aku ader kelas jam 8... oh~ sangat mencabar untuk bgn pada hari esok... mlm nih pukul 11.00 suda pulang... dapat tumbler lagik... kaler merah... cantek... hehehe~ dan yg besh nye... sementare tunggu turn tuh... tibe2 ade sorg pak cik nih... tanye aku...
"nak tanye sikit boleh?"

"boleh,"jawap aku.

"name ape? dari fakulti mane? sem brape? asal mane?"

"name saye nurul safina atika bt paiman" jawap aku lagi.

"emmm... tulis sendiri la..." kate pak cik tuh *name aku panjang sangat kowt...*

then, dye tanye lagi mcm2 soalan... da brape kali derma darah... nape nk derma darah... bla3...
aku perasan ade sorg kakak nih asek follow pak cik tuh... asal pakcik tuh amek gambar dye pown amek... bile pak cik tuh menulis... dye pown menulis... then dowg snap gambar aku ngan romet aku... bile da siap... TIBE2!!!! pakcik tuh hulur name card dye:

HAMID SALLEH
WARTAWAN BERITA HARIAN & NSTP

sekali wartawan dah... nih yg semangat nk g beli paper sok nih... hahaha~ *poyo sungguh kamo feena* emmm~ itu saje untuk kali ini... mate gue suda ngantuk amat nih... tidur dulu ya... nite alll...



notakakiku: jgn takut untuk derma darah... rase cam kene gigit semut je...

Saturday, September 5, 2009

kusut otak

emmm.... otak aku rase sakit laaa... nak settle kan lab report mikrob nih.... da dekat due minggu xsiap2 lagik... haish~ banyak sangat rules yg nak di ikut... nak kire mikrob pown payah... ku ingat belajar mikrob is just belajar menghafal... and kire mikrob is just kire la banyak mane koloni mikrob yang tumbuh kat atas plate tuh... rupa2 nya nak kire mikrod adalah satu kerja yang sangat rumit... ader banyak... banyak... banyak.... peraturan dan undang2.... *macham peraturan jalan raye la plak haaa*

but what to do... this is my choice... sooo i have to face the consequence... *ayat pasrah* baru hepi2 sem nih xde kire2... xyah pegang kalkulator... rupe2nye... kene jugak... tsk2~ but then i'm lucky coz dapat lecturer yang sangat detail... beliau akan mengajar dengan sepenuh hati... selagi kami tidak betul2 faham beliau tidak akan mengubah topik oh... emmm... so, we consider ourselves very2 lucky coz dapat lecturer begitu... DR.NIZAM... thanx ya... *ini bukan ayat2 bodek okayh* this is true story... and dalam our lab session beliau akan pastikan kitorang sume buat ape yang sepatutnya di buat... dan tidak akan teragak2 untuk memberi tunjuk ajar... coz lab skills are very2 important for our job... especially yg pilih untuk ke bahagian research once we graduate nanti...

sooo... aku da xtawu nak tulis ape da nih... nak sambung buat lab report yang terbengkalai nih... *haish~ padan muke kaw feena..*




notakakiku: jangan suke buat keje last minit... xbaek untuk kesihatan.... ^_^''

Friday, September 4, 2009

telur...


telur goreng...


telur dadar...


dem!!!

sedap nye....

*menitik2 air liur*

makan dengan nasi panas curah kicap sket.... *pinjam kate2 en sabri jap* HEAVEN!!! hehehe...

sekarang safina sangat teringin makan telur goreng oh~ maybe da bosan dgn ayam dan ikan... haish~ tp d umah ku tidak boleh menggoreng telur kerana tiada dapur...
oh2~ kecewa...







notakakiku: sila cari umah sewa yg sediakan dapur ye kawan2...

mode raya 'ON'

sudah setengah bulan oh kite puase... *dats mean raye is getting near n nearer*
can't wait oh... baju raya, kuih raya, ketupat, remdang daging, ayam masak merah, masak lodeh... *dem!! delicious... tsk~ pose nih... sabar2* bile tengok ketupat nih xsabar nak pulang hometown oh~ mawu anyam ketupat... *jgn igt ku tahu mkn saje okayh!!* sangat seronok... spending quality time wit my BUNDA... ku owes lupe step2... hehehe~ maklumla sthn skali anyam.... gambar ketupat kat sebelah nih namenye KETUPAT SINTOK... itu yg BUNDA ku ajar laa... emmm~ ketupat nih laa yg paling rumit bg aku nk buat... penat suda BUNDA tunjuk ajar.... tapi susah betol nk buat.... raye nih ku BERAZAM akan cube sampai boleh oh~ *berusaha feena* selain dari ketupat sintok nih family aku selalu buat KETUPAT BAWANG and KETUPAT SATE... *bkn family... feena only... ngeeeheee~* tapi ketupat yang paling cantek sekali bentuk nye KETUPAT SINTOK ni laa... KETUPAT BAWANG tuh bentuknye cam bawang la kan... ~duhh~ KETUPAT SATE aku xtawu nk explain camne... kinda distort kiub... tapi ketupat sate nih cume sesuai anyan bile daun kelape tuh panjang dan lebar... kalau x... ketupat akan jadi comel sgt oh~ sesuai untuk mereka yg bermulut comel... *aku terkecuali... =p* haaa~ kalo citer pasal ketupat nih sampai esok pown xabes... buat aku makin lapar laaa... ~tsk2~ makin rindu hometown... ~wuuu~ (^_^'')




notakakiku: sape2 yg xreti anyam ketupat bahawasanya mereka di kalangan orang2 yang rugi...

Thursday, September 3, 2009

pedih nye... huh...huh...

pagi tadi bgn dengan semangat... bukak2 mate capai tuala nk g mandi... pastuh g iron baju... harini pakai baju kurung p kelas... ngeeheee~ oleh sebab biasenye aku ke kls hanya ber-flip-flop... hari ini terase mawu jadi ayu... walaupun untuk sebentar cume... *poyo2... sape la pempuan ni ekh...* emmm~ sooo aku mengambil keputusan untuk menyarung peep toe yg baru di beli minggu lalu... dalam hati berkate;

"hari ni xbnyk kls, soo xbnyk jln... harap2 tidak melecet... "

malang nye... bnyk pulak tmpt yg nkkene g hari nih... kejap kat kompleks kuliah... kejap ke makmal mikrob... haish~ time kelas public speaking suda terase aura2 pedih di kaki... bwat2 xtaw... sampai kelas mikrob tadi... haaa~ amek kaw...

"dem, melecet tahap gaban nih... pedih gile..."

cakap dalam ati... muke control ayu nih... walhal da rase cam nk berkaki ayam jer balek tadi... hehehe... last2 aku amek keputusan drastik...

"pijak jelah kasut nih... lagi rela kasut rosak dari kaki ku luak..."

emmm... naseb baek kassut murah... xlah terkilan sangat nak pijak... melecet dye mmg siyes teruk... kulit sudah terkopek oh~ pedih2... huhuhu... di rumah tiada handyplast... tsk2~


satu lagi kepedihan hari nih... TEST FOOD COMMODITY!!!!

mule2 masuk dalam kelas agak yakin... bile tgk so... hilang separuh confident aku... haish~ mane x nye... tgk dari jaoh macam bg kertas jawapan... rupe2nye... soalan die pendek amat... ruang jawapan yg sungguh panjang yang membawa maksud markah yang banyak... huuuuu~
jenuh jugak la aku nk menjawap tadi... MISS SHERRY pesan jangan tinggal ruang kosong jawap sehabis baek... aku pown menurut la perintah... aku tulis dan tulis dan tulis... walalupun aku sendiri xtawu ape yang aku tulis... ngeeeheee~ *sila jangan tiru perangai ini ye kawan2*
akhirnya aku redha... aku da berusaha... tunggu dan lihat la ape je result nye t... ^_^"


notakakiku: berusaha sehabes baek.... baru dapat yang terbaek... tsk~ merepek ape kah ini???

Wednesday, September 2, 2009

ape tajuk entry nih?

kelas ku di jadualkan pukul 10 pg td... dalam pukul 9 sumthin pg td aku pown bersemangatla bersiap2....nak g nutrition kan... *poyo sungguh ayat kamo safina* time tgh seronok men-chantek-an diri... ~ngeeeheee~ romet ku mendapat 1 khabar... NUTRITION CLASS BATAL!!!!
rupe2 nye Miss Zuraidah ke Bandung...

romet2 ku yang telah siap berpakaian mengeluh... haish~ mengape la tidak di beritahu awal2...

setelah itu duduk la kukembali menghadap laptopku... tetibe terfikir... kelas ku jam 4 petang oh~ lalala~ suda terfikir betape bosan nye menunggu jam 4....
then tgk2 lambang wireless...no signal... dem!!...

tunggu punye tunggu.... xjugak ader line... nih yg ase cm nk hentak je modem landlord yg mahal tu... *nasib baek mahal... heeeheee~*

oleh sebab da xde keje... ku pown buke la notes Food Commodity... sok ader test oh~ xabes study lagi oh~ how??? * padan muke kaw... foye2 lagik...*

tepat jam 3... salah sowg romet ku pulang.... pandang ku and zyza dgn pelik lalu berkate,

"korang x g lab lagi? lab start kol 3 laa",

"ha? ye ke? nape tade owg inform kami???"

dem!!! lagi...

cik zyza yg mamai br bgn tido terus ke toilet cuci muke... aku terus mencapai baju n bersiap... kami sampai lab lewat 20 min... ngeeeheee~

naseb baek...kelewatan kami tidak di sedari pegawai2 makmal... buat muke xbersalah lalu join sesi briefing di dpn... (^_^)v... *jgn tiru perangai ini ye kawan2*

ketika dalam lab... tibe henpon ku bernyanyi... naseb baek eksperimen da selesai... ku lihat rupe2 nye ENCHEK BOYFREN KU.... oh2~ suke2.... suda 2, 3 hari tidak dgr kaba brite... tibe2 beliau call... weeee~ * terase melayang2 di udara* ngeeeheee~ ku angkat lalu membebel la bersame si dye... untuk mengelak dari di detect oleh pegawai makmal ku bercakap sambil mencangkung di celah2 meja sambil di perhati oleh classmate... *buruk sungguh parangai anak dare sorang nih... haish~* dekat setengah jam jugakla ENCHEK BOYFREN call...

beliau kate beliau rindu nk dengar suare aku... wuuuhuuu~ ku juge begitu sayang... heeeheee~
seronok dapat berbual dgn ENCHEK BOYFREN yang di rindui... tidak sabar untuk pulang ke kampung untuk bertemu beliau... walaupun baru 2 minggu tidak bertemu... *aitceh ayat... xbole belah...* cepatlah... mase berlalu... ku mahu pulang hometown dgn segera...


notakakiku: selepas menonton I'm not single... semakin rindu pada ENCHEK BOYFREN oh~ tsk2~

krok krek~ kate perut kepada ku...

waaa~

sekarang SAFINA sangat l * * * r...



Tuesday, September 1, 2009

berbelog di pagi hari

pagi ni mendung cam nak hujan je... http://emo.huhiho.com


buat aku trase cam malas nak p kelas... http://emo.huhiho.com


http://emo.huhiho.com

tido lagi besh.... ~ haish~



notakakiku: malas itu tidak bagus ye kawan2...