Sunday, November 29, 2009

impian dan harapan

yess2~ setelah bercuti dr belog selama more than a week... akhirnya aku kembali... muahahaha~
selamat menyambut hari raye eiduladha kepada those who sambut la kan...

semalam...
aku berjumpe seorang sahabat yang agak lame di kenali since form 1... datang sebab nk bg aku jalan untuk tambah sumber kewangan. bunyi agak menarik, not the usual type of M.L.M business that we heard or found nowadays... mostly of their groups members are student just like me... and their product is really good. w/pun mmg honestly aku xpernah dgr product nih b4 this tapi selepaas di beri penerangan semalam it really shows that this product is the best. even the hospital using it. so what it means? it means that that products is really works. sebab product nih still baru dalam mesia nih so peluang untuk market kan produk tu still luas.

sebenarnye aku agak berminat dalam bidang bisnes sebab bagi aku bisnes adalah satu bidang yang sangat luas and aku teringat kata2 semua entrepreneur berjaye yang aku dgr, bahawa perniagaan nih memberi dorang kebebasan dalam waktu bekerja selain dari pulangan yang lumayan. NABI sendiri pernah cakap, 9 dr 10 sumber rezeki adalah dr berniaga, so xsalah lah aku mencube kan...(sile la angguk kepale kamo2 semue)

sekarang kepale aku sedang pusing2 ohh~ mawu cari MODAL... huh~ tp aku akan berusaha... jia you feena!!!!

doakan aku akan berjaye.... at least if aku berjaye it means that aku x akan susahkan parent aku lagi... aku nk rase duit yang aku cari dgn titik peluh aku sendiri. my parents pown bagi sokongan dalam hal nih... THANX A LOT MAK, ABAH... doakan kejayaan anak mak ni...

Thursday, November 19, 2009

travelling

pada masa ini, saat ini sesungguhnya aku tidak berada di rumah ku tetapi berada di Pontian, Johor. di rumah coursemate merangkap roomate aku azizah...

pagi tadi jam 9 aku bertolak dari bukit gambir ke johor bahru... perjalanan selama 3 jam itu sangat membekukan sebab aircond di atas kepala + berlubang(xde tutup... just lubang yg keluar angin) + siap berplaster macham mawu tanggal... pepundi urine aku pown sentiasa menjerit mahu mengeluarkan isinya... sesampai nya aku di hentian larkin jam 12 ape lagi... tanpa menoleh kiri dan kanan terus berjalan (walhal xtawu pown toilet kt mne) lalu bertanye kt kakak kedai topup di mana toilet.....

lega... hehehe... then teringat perut yg berkeroncong... dpn mate ade dunkin donuts... pe lagik... seebuuuu!!!!! lame xmkn donut sedap2.... heeeeee~ ~_*

xtvt seterusnya menunggu driver datang... dari jam 12 sehinggalah jam 12.45 agak berlumut jugaklah duduk menunggu di basten tuh... haaa~ lupe plak... otw nk ke basten larkin aku ader nampak 1 eksiden... agak teruk jugaklah... kereta tuh terbalik kat atas jalan mangsa yg aku nmpk ade sowg... dr jaoh nmpk cam chinese... da terbaring kat tepi jalan... xtawu la ape nasib dye... harap2 ok la kan...

then kami menuju ke Tebrau City... mawu tgk movies... mula2 nk tgk PHOBIA 2 tp oleh kerana tiket xde so kami tgk lah 2012... menarik... dan menimbulkan keinsafan... agaknye kiamat nanti macam tu ke? masya'allah... menakutkan... tapi x ku sangka panggung itu sungguh amat sejuk... menggigil gak lah aku dok kt dlm tuh... (w/pun lemak2 di badan lebih dari cukup... ngeeeeheee)

lepas wayang cari tempat makan... 1 hari xmakan perut suda sangat lapar oh~ makan burger 1 pown macham xmakan ape2... (haish~ dasat sungguh perut aku ini)... jam 800 sampai semula ke larkin... terus menuju bas untuk ke pontian pulak... sampai di pontian jam 845... sampai rumah roomate jam 900 mlm... mandi2 them makan lagik (siyes arini aku lapar...xtawu nape...)

sekarang... masa untuk titow... nunite all... (*^_^*)

Wednesday, November 18, 2009

suda lebih seminggu tidak menghapdet belog ohh~ bukan kerana malas... ohh nooo... bkn juga kerana tiada idea... tetapi... kerana di rumah i yang agak di penghujung alam ini ketiadaan line... wuuuhuuu~ tataw la bile mawu penuh line celcom di sini.... semasa menaip ini entry juga line sedang memutus-mutuskan dirinya... membuatkan diri ku juga seperti mawu putus... kerana geram... tp nk bwat camne kan... sabo jelah...


sok bersamaan 19/11/2009... itu bermaksud... esok pagi aku akan menaikkan diriku ke bas dan bertolak ke JB... weeehuuuuuu!!!! aku mawu berfoye2 di sana... honestly la kan... walaupun aku nih a.j.j (anak jati johor) aku sangat, amat la jarang ke johor bharu... muahahaha~ oleh kerana daerah Muar nih lebih dkt ke bandar Melake dr ke JB... so most of the time if aku nk shopping or going for a movies sah2 la aku ke Melaka... yelah... if aku g Melaka it takes only bout an hour... but JB it almost 3 hours... so, thanks but no thanks la ye...

sok bertolak dari sini on 9 a.m. so aku akan sampai sane dlm pukul 12 noon... akan di jemput oleh inchek driver merangkap my boy friend *bkn inchek boyfren aaa...* then mule kan operasi untuk menghabiskan mase dan duit... muahahaha~ my best buddies from Kuala Terengganu also gonna be there... so its gonna be fun... *hope so*

itu sajelah berita untuk hari ini... sekian terima kasih... (^_^)v


p/s: doakan aku selamat pergi dan selamat balik ye....


Thursday, November 12, 2009

perempuan yang . . .

teettt~
hohoho~
ape kene la kaw ni cik feena oii...
kan 2 ke 3 ari lps aku cam sikit hangen ngan inchek boyfren kan...
sekarang suda x lagik... harus lah... mane buleh angin lame2 ohhh.... ~_*
the malam tuh i pown callling2 la itu inchek boyfren kann... pastuh kan... dye kann... kate...
yang dye cam ORANG GILE... ORANG GILE yer kawan2... kerana diriku tidak meng-sms dirinya...
ngeeeeeheeee~
beliau steress lalu menjadi marah lah... selepas dengar beliau kate begitu kan tibe2 kan... terase berbunge2 pulak ati nih... xtawu la nape... cam seronok jer bile dengar ade seseorang menunggu kaba brite dari kite... haruslah aku gembire kannn~
emmm~ beliau kate not long after dis... beliau kene totally handle beliau punye kedai itu... coz b4 nih beliau cume handle urusan2 berkaitan kedai saje tidak termasuk bahagian pengurusan akaun dan etc. tp now his father wants him to handle all by himself... he said that this is for the future... plus beliau ader amek kelas bahase mandarin.... haish~ T_T

bertambah2 busy la inchek boyfren saye... bertambah kurang la mase saye bole berfoye2 dgn beliau... aiyohh~ but what to do kann... ape yg beliau buat itu untuk masa depan beliau... or mungkin untuk mase depan i jugak... *teetttt... sile menyampah dengan kate2 i itu tadi*. its just a dream... a dream that i hope will be true someday... hahaha~ *berjiwang karat la pulak kau*
tapi xsalah kan untuk bermimpi??? salah ke??? *sile geleng kan kepale anda* trimass~
ok... cukup sudah kate2 untuk hari ini... esok luse sambung lagi okayh... hehehehe~

Tuesday, November 10, 2009

benci...

dye xmsg aku xbising....
dye msg aku bls...
aku xmsg dye marah...
terus pk bukan2...
semue pown salah aku...
semue pown aku yg salah...

Monday, November 9, 2009

seorang perempuan di serambi...

menulis... dan menulis...dan menulis... ~menaip ekceli~ hoho... maklumla... nk buat bende laen keadaan tidak mengizinkan... so, blogging saje la keje aku... ape nk cite?? haaa.... itu yg aku x tahu sekarang... hahaha~ apela kaw feena menaip tanpa arah tuju... sian pade sape yang bace... buang mase mereka saje...

emmm~ lately kan korang perasan x... sane sini banayk sungguh bencana alam yang berlaku... macam Indonesia... kisah gempa kat Sumatera baru saje nk reda... dorang di timpa musibah lagi... dis time banjir kilat di Sulawesi Selatan dan another gempa bumi kat Sumbawa... kasihan mereka... di El Salvador pown banjir lumpur... banyak kan... agaknya dunia nih da terlalu tue... da x sanggup nak melihat semua kemusnahan di atas tubuhnya yang di akibatkan oleh manusia2 macam kita nih...

kadang2 terfikir... yang kiamat tuh bole berlaku bile2 mase dari sekarang... dunia sekarang nih xpernah aman... yang berperang xsudah2... bencana lagi... bile lah dunia nih nak aman kan... ataupun dunia nih memang dah x kan aman kot...

pastuh kadang2 aku terfikir... kalau betul lah ader TOK BOMOH yang hebat tahap dewa kat M'SIA nih... aku ase aku nk p jumpe dye lah... nak tawu x aku nk bwat pe??? nak tawu x??? kalo xnak tawu pown aku nk gtawu jugak... hahaha~

aku nk g jumpe bomoh tuh... aku nk suruh dye bomohkan PEMIMPIN ISRAEL tuh... boleh x??? bagi dye menderite... asek2 nk menyusahkan orang... suke2 bunuh orang, bom rumah orang... nih x, orang melayu kite nih kejenye... nk bomohkan sedare sendiri... baru la org tuh nk senang ade saje yang dengki... pastuh mule laa.. cr bomoh sane... cari bomoh cni... xpaham2... bukan ke bile kite tgk org berjaye itu akan buat kite berusaha dgn lebih lagi untuk jadi lebih baek dr dye or at least same berjaya dgn org tuh... nih x... baru je org tuh nak naek... si pendengki nih sibuk nak bagi dye jatuh...

waah~ ape yang aku merepek nih?? tapi inilah yang ade dilubuk fikiran kau sekarang... saje nk cube berkongsi fikiran... ~ berfikir la sangat~ hehehe... pada sape yang membace tuh terima kaseh di ucapkan... sile laa datang lagi ye kalau sudi... (^_^)v

Sunday, November 8, 2009

tulonn!!!!

weyh~
really need ur help...
bapak lembab line cni...
maklumle...
umah ujung alam...
muahahaha~
lalala~ suda 2 ari 1 mlm d hometown ohh... hepi sesangat... tapi di saat aku menaip ini entri kann... sebenarnya ati ku nih tgh rase 'sebell banget' ~pinjam ayat sinetron jap... hahah~ nak tawu xkenape??? ahh kalo xnak tawu pown nk gtawu jgk...

ouh~ sangat geram lah dgn inchek boyfren tuh... xmuleh silap chakap sket... asek2 nk sentap... ~hohoho.. suke2 kutuk balak sendirik~ tp kann siyes aku geram... eeeee~ geram3 tahap dewa gaban sume ahh... br kene tegur sket nk sentap... cakap sket sentap... ~ tp akuh sajer yg muleh kutuk inchek boyfren aku okayh! makhluk2 laen dilarang...~

sekarang ati aku tgh berbuku... malas la nk pk pasal dye... huhuhu~

okayh... next story...
nih first time aku on9 gune broadband yg baru aku beli... tapi line CELCOM di sinih agak cam sengal yer kawan2... kadang muleh... kadang2 tidak... nih pown sedang duduk di anjung umah oleh kerana jika duduk di dalam umah tiada line yer... ~ waaa.. ayat skematic...~ muahahaha... but still lucky coz muleh bukak belog... kalau tidak... huhuhu... sedeyh ohh~ rindu nihh sama facebook gwe... gimana ya?? bantuin gwe donk... ~hahah... ~ >.<

Thursday, November 5, 2009

i don't want much..
i just want everything...
lalala~



eh2~ ternyanyi plak... hoho~
ekceli aku ade dlm kls public speaking, untuk presentation aku yg last... persuasive speech... aku buat tajuk ' should children been given sex education in schools, or should this be responsibility of the parents' semasa proses menyiapkan speech aku nih, begitu bnyk tajuk yang terlintas dlm kepale tapi akhirnya tajuk tuh yg aku pilih... xtawu la kenape... *sbnr nye... senang nk dapat isi* hahaha~

hurm...
last time dapat turn no 26, harini semakin meningkat pulak, no 37... amek kaw... nk sangat no awal2... dapat gak awal dari blakang... huhu~ naseb baek ku bawa lappy kesayangan nih... kalau x.. haruslah aku bosan... plus today mule lewat, di jamin habis juge lewat... di jangka kelas ini akan berakhir pada jam 6 petang... walaweh~ -.-

esok bersamaan 6/11/09
itu bermakna aku akan pulang hometown... yeay!!!!
sonok2... dapat makan free... tido free??? non stop nk tido... *cess, cm la kt sini kaw xcukup tidur* walaupapepun... gudluck for me lahh utk present nih...

Wednesday, November 4, 2009

~wawaweeee~

lame ke aku xupdate belog???
macham lame... macham x...
*bajet2 ade org tunggu la post kaw nih...*
huuu~
-
-
-
-
-
-

akhirnya... final da abes!!!!!
yippie yeay~~~
-
-
-
-
-
-
sem 3 nih memang memenatkan...
tp alhamdulillah berjaya di lalui dengan jayanye...
hoho~
-
-
-
-
-
sekarang tunggu mase pulang hometown...
dapat jumpe mak, abah, teettt...
heeee~
suke2....
-
-
-
-
-
pastuh dok umah mesti terfikir...
camne lah result aku sem nih ekh...
huu~
agak menakutkan bile difikirkan...
tapi aku dah berusaha sehabis baek...
aku redha dengan apa jua yg aku dapat nanti...