Sunday, October 30, 2011

saya dah jatuh cinta lagi dan lagi dan lagi dan lagi. (berapa banyak lagi daa...)

okay, sekarang chacha nak tanya. sape yg pernah mendengar ke terdengar ke tak sengaje dengar lagu dari cik MINDY GLEDHILL? angkat tangan kalau pernah!

okay, sebenarnya chacha pun baru je jumpe dengan nama MINDY ni beberapa hari lepas, after tengok make-up tutorial dari si cantik Michelle Phan. (tengok je mampu, nak tiru belum lagi. XD)

ada one of her latest tutorial tu guna backgroud music yang bile dengar sekali terus macam ehh, sedapnya lagu ni. sweetnya lirik dia, and luckily si cantik itu ada letak song credit at the end of her video. ape lagi, misi mencari pun bermula. cari punya cari baru tau siapa sebenarnya si MINDY GLEDHILL sorang pemuzik indie yang bersuara lembut dan manis serta berbakat besar....

seriusly, memang terus jatuh hati dengan suara dan lagu-lagu dia. semua manis macam gula-gula. sesuai untuk mereka-mereka yang sedang berbunga-bunga hatinya. aitcehhh ayat kau, berirama gitu....

chacha memang wajibkan lah dengar lagu-lagu beliau ni. okay, chacha tau korang semua xdelah rajin sangat macam chacha nak mengugel ke hape kannn.... its okay... chacha bagi link siap-siap korang tinggal klik dan dengar je. okay. ^^

 ini tajuk dia 'crazy love'

ini pulak 'all about you heart' inilah lagu yang first sekali chacha dengar.

last but not least

this one of may fav jugakkkk tajuk dia 'i do adore' 

there are more actually, tapi malas nak letak sini. silelah cari sendiri yeh... hehehe~~
sekian nak cerita tu aje. ok. bai. ^^

Saturday, October 15, 2011

plain nothing...

please ohh please my dear heart, don't be like this. not at this time. why is that my feeling is sooooooo mixed up? i can't stand it. is it because of him? i just don't know, what am i to him? a strangers? a friend? or just plain nothing?

if only i knew what is in his heart. GOD i hate this feeling.

Wednesday, October 5, 2011

SUJUD SYUKUR: KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN

SUJUD SYUKUR: KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN: Ada seorang Atuk tua tinggal bersama cucu lelakinya di sebuah bukit di pendalaman. Setiap pagi Atuk bangun awal pagi duduk di meja makan d...

Tuesday, October 4, 2011

aihet it here...

haihh~~ penyakit dah datang dah... penyakit HOMESICK time-time genting ni lah nak rasa macam-macam kan chacha kann... ataupun ini kesan sampingan PMS

nak balek rumah, nak jumpa mak, nak jumpa abah.

rasa macam tak nak dah duduk sini. tak nak. tak nak. tak nak. tak nak.

lebih2 lagi bile asyik tengok gambar orang2 bergraduat.

tak sabar nak habis belajar, kalau boleh tak jejak lagi kat sini, jumpa orang-orang kat sini.

nak cari duit cepat-cepat. bukak kedai sendiri. amin. insya'allah.

tapi weekend ni baru nak present progress FYP. =.=''

please, do pray for me people. i need help. and maybe i am to far away from HIM, that is why i'm feeling this why. Ya Allah, do forgive me. ='(