Tuesday, November 30, 2010

perempuan gila gilfren lelaki penipu.

ohok2. *batuk2 kasi clear tekak sebelum mula menulis*

nak kasi satu cerita kat korang semua, kire yang last lah before chacha balik nih.

pada beberapa tahun dahulu adelah seorang sahabat chacha yang telah berjaya mencium ke-CURANG-an sang kekasih hati. 6bulan kot kena tipu dengan let me bagi nama dia MR.A. its like right after masing2 masuk uni then tak lama tu terus jumpa the orang lain, percaya tak? then boleh couple and tinggalkan kawan chacha ni yang dia kenal for more than 2 years and family semua dah rapat. tapi orang kata dah tak de jodoh kan.

but actually sekarang nih, sahabat chacha memang bersyukur sebab MR.A tu curang sebab sahabat chacha tu dah jumpa someone way better than him.

dan cerita yang chacha nak sampaikan kat sini tentang kekasih hati MR.A yang baru itu. she seems like she no faith at all dekat MR.A. sebab family MR.A ni masih sayang dekat sahabat chacha ni dan perempuan itu langsung tak ada confident dengan hubungan diorang. sibuk mencanang nak kawen lah bertunang lah siap ikut balik rumah semua but in the end nan ado lah jugak. lepas tu tak habis2 nak menyalahkan sahabat chacha nih, kate kacau hubungan mereka lah. cemburu lah. menyesal lah. bahasa jangan cakap, harap saje bakal pendidik tapi budi bahasa memang out. bab memaki serah saja pada itu perempuan. memang sesuka hati saja. dia tak sedar yang tiap kali semester break her so called very caring boyfriend tu lah yang dok mengacau sahabat chacha nih bercerita semua pasal hubungan diorang dan masalah diorang yang ntah hape-hape tu. memang WTF la kan.

sayang, berpelajaran, bakal pendidik bahasa melayu pulak. tapi bab berbahasa memang ya ALLAH langsung ZERO. memang a big no no lah nak hantar anak ke sekolah yang ada cikgu macam ni. suka hati nak panggil orang sampah, pengemis semua. MR.A memang you deserved lah girl like that its totally suits you well and I on behalf on my beloved friends wants to CONGRATULATE you for succeeding in getting a truly 'brilliant', 'soft spoken', 'understanding' and 'well-mannered' what do you called girlfriend tu lah kan.


p/s: sekarang sedang seronok berhibur dengan pesanan ringkas perempuan gila itu. terima kasih sebab sudi hiburkan kami yang baru lepas exam nih. senyum. kasihan kau. seronok sangat psycho orang sampai tak sedar kau sendiri yang jadi bahan.

notakakiku: ada sesetengah orang yang tidak berpijak di bumi yang nyata. kesalah orang lain yang sebesar kuman di seberang laut kau boleh nampak. tapi kain sendiri carik, kaki sendiri terpijak tahu kau tak sedar.

ouh merdeka kah daku?

secara rasminya chacha sudah habis final exam untuk sem 5 ini. muehehehe.
merdeka sudah.
esok mahu pulang hometown sudah.
tak tahu nak tulis apa dah.
haha.
sekian.
tata.

Sunday, November 28, 2010

mari mengira!!

tinggal lagi 1 paper final,

2 hari sebelum final paper,

3 hari sebelum pulang ke kampung, 

5 hari sebelum zoom ke PD.

hoyeah!!!

eksaited mode.

sekian. tata. hiks~~

Saturday, November 27, 2010

[ENG + ROM SUB] 사랑 빛 (Love Light) - CNBLUE

*Love Light*

geuh del bo myun ul gool ee bbal geh jigo
geuh del bo myun ga seum ee doogeun doogeun
ah ee chuh lum soo joob geh mal hago
geuh del bo myun gwen siri oo seum ee na
babo chuh rum ja ggoo man geuh leh
ama neh geh sarang ee on gut gatah

geuh deh neun neh ma eum sok eh president
neh ga seum eh byul soo noh ji
i’m genie for you girl
neh soom eul mut geh haji
geuh deh ga won ha neun gun da
nuh reul sarang ha ni gga
neh sarang eh ee yoo neun ub jan ah you know

geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet

geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet

geuh del leul bo myun goo reum eul na neun gi boon
yoo chi heh do ja ggoo man geuh leh ama neh geh sarang ee on gun ga bwah

geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet

geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet

geuh deh neun lovely
juh ha neul het sal boda noon ee boo shuh yo
neh mam sok uh doon got gga ji bal geh bee choo neun
naman eh sarang beet

geuh del leul sarang heyo lovely
doo noon eul gam ah bwado geuh deh bo yuh yo
ee luh geh bara bora go
bara bwado noon ee boo shuh yo
geuh den nah eh sarang beet.


TRANSLATIONS

*Love Light*

when i look at you my face gets red
when i see you my heart goes thump thump
i talk with shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool I keep doing that
I think love came to me

You’re the president of my heart
You’re my chests’ star embroider
I’m Genie for you girl
You make me stop breathing
whatever you want
because i love you
There’s no reason for my love you know

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

when i see you i feel like im up on the clouds
it may be immature but i keep doing this
i tihnk love came to me

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

you’re lovely
you’re mroe blinding than the sunlight up in that sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light

i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you’re still blinding even when i see you
you’re my love light

credits: yubseyo.wordpress.com+gotsnsd @ soompi

sekarang tengah gila dengan lagu ini. sangat manis. suke sangat. <3 <3 <3

Tuesday, November 23, 2010

air sumber kehidupan!!

mane lagi penting. air atau elektrik? mestilah air kan. sape pilih elektrik mesti die gila. ohh. tapi dalam kes kami ni dua2 pon penting sebab SATU KUALA TERENGGANU TAK ADA AIR  SEBAB MASALAH ELEKTRIK. *ini dari apa yg chacha dengar lah.* dari malam semalam tahu kami tak berair. kalau ada pun macam kencing kucing pun lagi besar aigoo2~~ dah tak tahu nak buat apa dah ni. nasib baik kami tak da paper untuk hari ini dan 2 hari akan datang. kalau tak, mesti caca marba jugaklah hidup ni.

tolong lahhhh selesaikan masalah ni dengan segera, tapi yang tambah pelik nya satu lori air pun tak nampak. ke kat sini tak da lori bantuan air. tak kan lah kot. tapi memang sangat stress dengan keadaan ni. serius.sumpah.tak.tipu. nak buat keje pun semua tak jalan. makan pun tak lalu takut nanti sakit perut. huhuhu~~ T___________T

sekarang ni sumpah rasa macam nak balik JOHOR.

Saturday, November 20, 2010

giveaway lagi!!!

wahai orang-orang kampung!!! mari dekat mari rapat!!! ada berita baik yang perlu hamba sampaikan kepada anda semua. sesungguhnya ada seorang pemilik belog ini bermurah hati mengadakan satu 'beri jauh' (baca:giveaway) haha. hadiah nye adalah kerongsang2 yang sangat beautiful bak kata orang kampung saya bukan sepasang ye tuan-tuan. tapi sekotak terus. ini buktinya pada sesiapa yang tidak percaya.


 

cantik kan....  ini adalah hadiah yang bakal diperolehi dari giveaway NOIR JEWELRY. tarikh tutup giveaway ini adalah pada 10 DIS 2010. mari2 join ramai2. =)) sape-sape berminat boleh klik sini

Sunday, November 14, 2010

aku dan bundle hubungannya erat sekali.

kamu... kamu... kamu... dan kamu... haaa... kamu lahhh... (tunjuk sambil angkat kening) ishh... nak lari kenape? nak tanya je. pernah pergi bundle tak? pernah shopping kat bundle? ke jenis yg allergy dengan barang2 bundle?

sesungguhnya rugilah bagi mereka yang allergy itu... sebab hunting baju di pasar2 bundle adalah sangat seronok tau. lepastu baju2 yang kita dapat biasanya rare sebab bundle biasanya barang import, baju-baju yang ada mostly tshirt adalah the one and only. ikut nasib dan kerajinan lah kalau nak jumpe yang cantik dan unik plus murah lagi.

kalau dekat kuala terengganu ni bundle adalah kebiasaan, dan sangat mudah nak jumpa kedai2 yang jual pakaian bundle, and kalau nak lagi murah every Friday ada pasar bundle berdekatan dengan rumah sewa chacha dan jadi tempat kami serumah pergi kalau2 nak shopping di hujung2 sem ini. yelah, baju murah-murah sangat. cantik pulak, sape tak nak kan. contoh macam last friday, chacha dan housemate pergi pasar bundle di teluk ketapang itu jalan punya jalan tiba-tiba dia nampak satu jaket corduroy macam ini:




tanya punya tanya, tawar punya tawar cuma RM12 saje. hah. kalau kat kedai biasa agak2 berape ye? chacha rasa mesti mahal kan. kan. kan. ehehehe.

chacha pulak jalan punya jalan nampak blouse comel pada mata saye lah kannn... >.<


untuk baju hitam ini tengok sekali terus macam terpikat. macam ehh2 comel nya baju ini tambah istimewa sebab ada tali kapal dekat lengan tuh. -____-''
cube teka berapa harganya..... murah sangat kalau nak compare dengan butik2 lah kan or shopping mall
cuma RM8 saje. teeeheee~~ 
berbaloi-baloi.


yang bercorak ala-ala retro ni lebih kurang sama dengan corak lantai rumah ni pulak cuma RM10
see, berbaloi kan dengan tak sampai RM20 boleh dapat 2 helai blouse. heheheh.


haa, sekarang apekah pendapat anda tentang bundle? seronok tau pergi hunting baju di kedai bundle ala2 adventure gitu. haha. okay lah. cukup panjang dah rasa menulis ni. sekarang nak pergi jemur kain + packing baju + setadi. ada paper jam 12 nanti dan malam ini pulang hometown!! yeay!!!

Thursday, November 11, 2010

sixth sense.

bukan nak cerita pasal movie the sixth sense ke ape tau. cuma nak tanya sikit je. kenapa mak chacha macam tahu2 je ape yag chacha tengah dok buat kat kuala terengganu ni. *bukan buat benda jahat okei. ehehe* tadi mak call tibe-tibe tanye mengenai sesuatu yang agak pelik. macam tahu2 saje yang perasan anakanda beliau di sini sedang berbunga2.

mak: assalamualaikum...
chacha: waalaikumsalam..
mak: cemane exam tadi? boleh jawap?
chacha: alhamdulillah...
mak: alhamdulillah... 

tiba-tiba

mak: dah ada bunga-bunga?
chacha: bunga? bunga ape mak?
mak: alah, tak de lagi ke bunga-bunga?
chacha: bunga ape mak nih?
mak: bunga lahh, bunga ros ke...
chacha: bunga melor ke ehh mak ehh.. hehe...


begitu lah lebih kurang dialog antara chacha dengan mak tadi. memang sebenarnya hati tengah berbunga pun 2-3 hari ni. haha. *blush* mak chacha saja ke memang semua mak macam tu ehh?

Wednesday, November 10, 2010

Itazura na Kiss !!!!



ohh soooooo damn sweet lah ini anime. barang siapa yang belun tonton WAJIB tengok. sangat touching ini love story. bikin chacha sanggup berjaga malam semata2 mahu tengok ending nya bagaimana.

amat sangat super duper suke lahh dengan ini anime. the way the main character express their feeling of love, the determined heroine in order to do anything for her hubby. the tight bond between the family and all the loveee scene. *yea2 saye mengaku saye jiwang. =.=''*  sangat menyentuh hati. bila tengok dengan housemate, masing2 pun macam awww~~ mereka sangat sweet. nak kawen jugak lahh. but kami balek ke bumi dengan segera. ahahaha. sedar diri cepattt kau nak final dah!!!

video di atas adalah OST bagi anime ini. kalau nak yang penuh, sila cari sendiri. huhuhihihehe. sebab chacha pun di beri oleh classmate yang baik hati. okay, jam sudah menunjukkan 3.43 pagi. selepas berpuas hati bermarathon menonton ini anime sekarang masa untuk beradu. semoga chacha mimpi-indah-dapat-kawen-dengan-doktor-kacak-lagi-bijak-dan-superduper-cool macam dalam anime itu. huhuhihihehe.

selamat malam or should i say, zhaoshang hao peeps. toodles~~

Monday, November 8, 2010

okay, mereka marah.

haihh~~ setelah sekian lama akhirnya gunung berapi telah meletus!! kebabom!!! dan kami semua terkena muntahan lahar dan debu panasnya. agak perit agak pedih, tapi harus bagaimana kan. kesalahan berpunca dari diri sendiri haruslah bersedia menerima kesannya.

muntahan lahar yang diharap akan dapat membawa kehidupan baru yang lebih baik, yang lebih subur. supaya apa yang telah berlalu di jadikan pengajaran dan iktibar. dan dikambus dalam dan kejap di dasar. tidak perlu di gali tidak perlu di ungkit anggap saja sebagai sejarah yang hitam ehh tidaklah begitu hitam, kelabu mungkin. haha.

di saat ini semua pun harus ehh bukan WAJIB berubah. titik. semoga semua akan berjalan lancar selepas ini. amin~~

Thursday, November 4, 2010

jangan pergi dulu, please?

hilang, tidak dapat di jumpai atau apa sahaja yang berkenaan dengan perkataan di atas. chacha percaya semua orang pun pernah merasa kehilangan. tak kisah lah sesuatu yang besar atau kecil. tapi semua pun takut dengan kehilangan. takut bila sesuatu yang di sayang sesungguh hati hilang dari pandangan, takut apa yang tersimpan kemas dalam hati tiba-tiba direntap pergi.

tapi orang kata kehilangan itu lumrah hidup. pasti. semua akan merasa. sama ada bersedia atau tidak sahaja diri untuk menerima akannya.




notakakiku: maaf, merepek petang2 ni. faktor kesihatan mempengaruhi mungkin.

Tuesday, November 2, 2010

[M/V] 2AM_죽어도 못보내 ( I Can't Let You Go Even If I Die)

 

lagu yang sangat menyentuh hati. benarlah kata orang 'music is a universal language' walaupun bahasa yang digunakan asing di pendengaran (walaupun hari2 dok pasang lagu korea, kira asing lah sebab tak faham. =p) tiba2 rasa sedih je bila dengar lagu ni dan video yang sangat menarik. bile lah Mesia nak ada MV macam ni? =.='' balek2 kat taman bunge, celah2 pokok. haihh~~

disertakan sekali dengan lirik dibawah:

ROMANIZATION

*Even if I die, I can't let you go*

Eoryeodo apeun geon ttok gata
Sesangeul jal moreundago apeungeol moreujin anha

Gwaenchana jil georago wae geojitmareul hae
Ireohke apeun gaseumi eotteohke shwipge natgesseo
Neo eobshi eotteohke salgesseo geuraeseo nan

Jugeodo mot bonae naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwindamyeon eochapi ussal geo
Jugeodo mot bonae

Amuri niga nal milchyeodo kkeutkkaji butjabeul geoya
Eodido gaji mothage

Jeongmal gal georamyeon geojitmareul hae
Naeil dashi manna jago useu myeonseo bojago
He eojijan mareul nong damirago animyeon nan

Jugeodo mot bonae naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwindamyeon eochapi ussal geo
Jugeodo mot bonae

Geu manheun shiganeul hamkke gyeokkeot neunde
Ijewa eotteohke honja sallan geoya
Geureohken mothae nan mothae

Jugeodo mot bonae, jeong mallo mot bonae, naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwin damyeon eochapi mossal geo
Jugeodo mot bonae


TRANSLATIONS

*Even if I die, I can't let you go*
Even though I'm young, the pain is the same
Just because I don't know the world very well
Doesn't mean that I don't know pain

Why do you lie, saying it'll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That's why I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I'll hold onto you until the end
So that you won't be able to go anywhere

If you're really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn't a joke, then I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can't do that, I can't

I can't let you go, even if I die
I really can't let you go
How am I suppose to let you go?
I can't let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

CREDITS
Hyuu @ soompi for the ROMANIZATION
kimchi hana @ soompi for the TRANSLATIONS

Sumber video: 2am channel youtube 
sumber lirik: k-pop madness 

h.u.j.a.n

ahhh...
saat-saat hujan ini,
hati tiba-tiba berdetik,
mengingat seseorang,
seseorang yang sudah lama tenggelam diarus masa,
tapi secara tiba-tiba,
melompat keluar entah dari mana,
kenapa, mengapa kau muncul,
hati sila teguh dan kukuh ya.