Thursday, December 31, 2009

selamat tinggal 2009

hari ini 31 disember 2009, bersamaan malam 15 muharam 1431 dan secara rasminya aku dah pun genap 22 tahun mengikut kalendar hijrah. kebetulan, thn nih unur aku genap pada tahun baru, dan secara jujur nya aku x pernah berazam pada tahun baru, sebab aku nih jenis org yg go with the flow... aku kadang2 teringin jugak nak berazam macam org lain. tapi takut x tercapai... dan tahun 2009 banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit untuk aku.

yang manis bile dapat menghabiskan masa bergembira bersama sahabat2 yang sentiasa berada di sisi aku walaupun dalam susah dan senang, kepada NIK, JIJAH, TIQA, ALAN, ZATI dan semua yang berada di samping aku (walaupun yg aku xsebut kat sini okeh) terima kasih banyak2 atas perhatian dan kasih sayang korang kt aku, terima kasih atas kesudian korg mendengar rungutan, aduan, rengekan, rapuan dan segala2 bila aku ade masalah. aku sayang semua kawan2 aku sangat2. aku x tawu macam mane hidup aku kalau korg semua xde. manis bila mengenang saat2 bahagia aku bersama dgn 'dye' berdua bersama macam2 yang kami dah lalui, walaupun hubungan kami baru menjangkau 2 tahun tapi mungkin 2 tahun tuh belum cukup untuk membuat kan kami saling memahami antara satu sama lain.

yang pahit, aku rase xperlulah aku sebutkan kat sini (sbnrnye xtahu nk tulis ape). mungkinpada sesiape yang ade membace entry2 aku sebelum nih tahu kot. mungkin tahun nih tahun terakhir aku bersama 'dye' mungkin aku bukan yang terbaik untuk 'dye' dan 'dye' bukan yang terbaek untuk aku. dan aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaan 'dye'. selain dari tuh, keputusan exam yg jatuh menjunam turut la menjadi kenangan pahit kott... tapi yang berlalu biarlah pergi. biarkan semalam berlalu menjadi sejarah dan pengajaran untuk kita.

dan semoga dengan ketibaan tahun baru esok, akan membawa semangat baru dan sinar baru dalam hidup aku dan semua sahabat aku. aku cuma berharap tahun baru akan membawa lebih kebahagiaan dalam hidup semua org yg au sayang. amiiin~~

p/s: hopefully akan dapat bf baru... teettt... (sile geleng kepale sekarang... hohoh~)

Wednesday, December 30, 2009

mode >>>>>> BERAPI!!!!

hari ni aku sangat gerammmm!!!!!!!!
barang aku still xsampai lagi, s***** nye kurier, da la lambat susah plak tuh nk contact... bile dapat call, 'driver kami kt bandar lagi, ptg sket br masuk area gong badak ( there is where i live) tp sampai entry nih di tulis... harammmm... x jugak sampai... huh~

perkhidmatan yang sangat menyakitkan hati... urghh~

Tuesday, December 29, 2009

mood -------> hepi

alhamdulillah... setelah sekian lama menunggu akhirnya parcel ku sampai jua... (hoho~ walhal seminggu je pown). petang td pihak kurier suda menelefon aku mengatekan bahawa parcel ku br saje sampai tengah hari tadi. so, esok pihak mereka akan menyerahkan pada aku sebab td suda abes waktu pejabat.

selepas ini aku terpakse la berusaha lebih sikit, study dan cinta baru aku, my bussiness. hehe~ kalau upline aku sume bole bwat bisnes time dorg belajar kenape tidak aku kan. semua orang pown di bagi masa 24 jam. pandai2 kite la nk gune kan macam mana. betul tak?

sekarang mawu sambung buat esemen yg banyak. till then,

toddles~ v(~_@)v
malam2 berjage... kalau buat kerja xpe jugak. nih sekadar nak berfoye2. hohoh~ bile la kaw nak insap wahai cik chacha?? azam sem baru nk berusaha kunun. tapi... harammm... kawan2 tulung lah aku ini...

di sebabkan petang tadi aku dah tidur dgn lame, so mlm nih agak susah untuk aku lelapkan mate. heee~ jika orang2 lain suke blog walking, or blog hopping atau pape jelah yg korg panggil aktiviti tuh, aku plak prefer fb walking (ade ke??) hohoh~

aku suke tengok2 pic orang, lagi2 mereka yang bergiat aktif dalam bidang fotografi, contoh nya pemilik blog nih:

annaseaskey

dan nih:

izzyusoff

kamu2 try la bukak blog dorang....

haa 1 lagi, jauh dari seberang pown seorang photographer yg agak baek kott

achmad purwanto

sebabnye aku nih berminat jugak dalam bab2 amek2 gambar nih.. cume xcukup bakat dgn latihan lagi... hehe~ sangat seronok if dapat simpan saat2 gembira kita untuk selama2nya dan salah satu nya dengan fotografi, x gitu kawan2??

sudah lah... cukup untuk setakat nih... selamat malam semua...

toodles~ v(~_@)v

Sunday, December 27, 2009

walaweiii...

kecewa ohh kecewa...

hehe~ nothin much really, aku g kat HEPA tadi but still no parcel for me, then i mesej la my bos, asking kot2 i silap bg alamat ke ape, then big boss call. dye kate maybe lambat sket kot, weekend aritu dengan krimas holiday sume kan. aku ye kan saje, hehe...

but what to do... terpakse pendam kan dulu semangat keusahawanan aku yang berkobar2 nih. maybe in a few days parcel tu sampai kot. cepat2 la sampai... i da x sabar ni okeh...

sementare menunggu parcel sampai, ape kate aku g bwat keje yang meninbun nih dulu. heee~
sampai di sini...
toodles~ v(@_~)v

Saturday, December 26, 2009

perhatian2!!

semalam aku punye big boss suda msg2... beliau kate barang2 jualan/dagangan suda di pos dan akan tiba around next week ( arap2 esok da ader la kt pjbt HEPA ). sejak dari last week oh aku dok mengulang-alek kan diriku ini ke pejabat HEPA, tapi harammm... parcel xsampai lagi.
sooo, esok haruslah sudah sampai... suda 4hari or more taw... haish...

btw, aku ade bukak 1 lagi blog untuk kamo2 sume, (if ade la yg membace blog aku ni kan.. tsk2~) tp that 1 its just for my business use.. (aitceh... bajet2 businesswoman berjaye la nih... ) tp link itu akan diberi apabila blog itu suda benar2 sedia untuk di pertontonkan pada umum.. hohoh~ macham ade tayangan perdana camtuh...

so, for now just wait n see okeh...

Thursday, December 24, 2009

T___________T

rase macam dah lame je xmenulis... walhal memang lame da kot... dah beberape entry asyik hemo2 je kann... sekarang suda xmawu emo2 sudah... aku sudah penat... hohoh~

sem 4 baru saje 2 minggu... tetapi rase macam suda 2 bulan ohh~ kereja sangat banyak ohh~ T_T lab report ade 3 tiap2 minggu.... TIGE ye kawan2... haish~ tuh baru lab report... xtermasuk tutorial akaun... (ape kene mengene akaun dgn fud tech??? ) assigment subjek2 lain lagi... ke-busy-an yang amat... (-.-'')

sooo....
berusaha la kaw chacha...
muahahaha...

Tuesday, December 22, 2009

poll... hehehe...

mane yg paling best??

SINGLE


DOUBLE


SCANDAL



sile undi sekarang... heeee~

Saturday, December 19, 2009

malam

malam nih aku kene tinggal lagi... bosan... 2 of my roomates ade meeting, and the other 1 g kuantan xbalek2 lagi... haish... and masuk malam nih ade la seminggu aku x berhubungan dengan 'die' bukan aku xnk, 'die' yg xsudi... or 'die' still kecik ati dengan aku, entahlah.. aku sendiri pun xtawu nk jawap. then, my mum pulak evrytime she called me, she' ll ask, "camne? 'die' da mesej?" or "g la msj 'die', say sori". aiyoh, manyak stress la ini macam, my mum syg sgt dgn 'die' balek2 'die' jugak yg di tanye. aku pulak malas nk menjawap, sakit ati pown ade jugak. agaknye, 'die' memang da x nak kt aku ke? kenape die senyap je?

Monday, December 14, 2009

feelings

lame dah xmenulis ape2... sekarang nih aku dah kembali ke uni, back to student life, yang busy dan busy dan busy... sebab da lame sangat xmenulis xtahu nk tulis ape. walhal dalam kepale nih sangat banyak benda yang aku nk share dgn korang semua.

firstly my love life,
aku xtahu la kenape, sekarang aku rase macam da tawar hati dgn relationship yang aku ade nih. tipulah kalau aku kate aku xsayang, aku kenal die da lame, tp berkawan pun da 2 tahun kot, tapi mungkin aku belum betul2 faham die. lebih2 lagi dengan masalah family die yg xdapat nak terima aku. sungguh aku sayang die, tapi aku rase macam dah penat nak teruskan hubungan nih. lagipun dye dah ade calon lain and die da pesan dgn aku, if aku ade pilihan lain dari die just go on, die kate die xnak aku menderita. entahlah, bile aku da sayang dan menaruh harapan ini pulak yg jadi. mula2 dapat berita yang die ade calon lain dari mak aku rase sedih sangat, tapi aku hanya mampu senyum depan mak, aku x nak die sedih, die pown dah sayang sangat dgn boyfren aku tuh. mak jadi risau, kesian dengan aku. takut anak nye yg sorg nih di tinggal dan di kecewakan. tapi sekarang aku da redha, harapan aku da tipis sangat rasenye. dan aku pun da malas nak mengharap lagi, nmpknye aku kene belajar hidup tanpa die. macam mane agak nye kan hidup aku nanti, aku harap satu hari nanti aku akan bertemu dengan seseorg yg boleh menerima aku sebagai aku.

okay, cukup dengan cite sedih no.1 sekarang citer sedih no.2...

result dah keluar, (of course da msk sem baru da pun) dan result aku jatuh menjunam... mak aih, dasyat2 macam mane nak dpt dean list nih. (sambil geleng2 kepale bile tgk result aku semalam)
but mostly my classmate mmg drop abes la result sem last, i wonder why... kalau aku, aku tawu la sebab nye... MALAS, SETADI LAST MINUTE... so inilah jadinya. azam sem baru, nak DEAN LIST , akan ku berusaha sehabis daya... (aitceh ayat)... tehn nak jadi BUSINESS WOMAN berjaya... hehehe... aku tgh tunggu barang2 aku sampai then aku boleh mula buat business... wish me luck okay friends.

dalam mase aku bersedih nih, cume kawan2 tempat aku mengadu, aku xnak mengadu dengan mak, nanti die tambah sedih. nak mengadu ngan adek beradik aku xde. so, kawan2 la tempat aku bermanje. aku sayang korg sangat2. mmuahx. xoxo

Sunday, November 29, 2009

impian dan harapan

yess2~ setelah bercuti dr belog selama more than a week... akhirnya aku kembali... muahahaha~
selamat menyambut hari raye eiduladha kepada those who sambut la kan...

semalam...
aku berjumpe seorang sahabat yang agak lame di kenali since form 1... datang sebab nk bg aku jalan untuk tambah sumber kewangan. bunyi agak menarik, not the usual type of M.L.M business that we heard or found nowadays... mostly of their groups members are student just like me... and their product is really good. w/pun mmg honestly aku xpernah dgr product nih b4 this tapi selepaas di beri penerangan semalam it really shows that this product is the best. even the hospital using it. so what it means? it means that that products is really works. sebab product nih still baru dalam mesia nih so peluang untuk market kan produk tu still luas.

sebenarnye aku agak berminat dalam bidang bisnes sebab bagi aku bisnes adalah satu bidang yang sangat luas and aku teringat kata2 semua entrepreneur berjaye yang aku dgr, bahawa perniagaan nih memberi dorang kebebasan dalam waktu bekerja selain dari pulangan yang lumayan. NABI sendiri pernah cakap, 9 dr 10 sumber rezeki adalah dr berniaga, so xsalah lah aku mencube kan...(sile la angguk kepale kamo2 semue)

sekarang kepale aku sedang pusing2 ohh~ mawu cari MODAL... huh~ tp aku akan berusaha... jia you feena!!!!

doakan aku akan berjaye.... at least if aku berjaye it means that aku x akan susahkan parent aku lagi... aku nk rase duit yang aku cari dgn titik peluh aku sendiri. my parents pown bagi sokongan dalam hal nih... THANX A LOT MAK, ABAH... doakan kejayaan anak mak ni...

Thursday, November 19, 2009

travelling

pada masa ini, saat ini sesungguhnya aku tidak berada di rumah ku tetapi berada di Pontian, Johor. di rumah coursemate merangkap roomate aku azizah...

pagi tadi jam 9 aku bertolak dari bukit gambir ke johor bahru... perjalanan selama 3 jam itu sangat membekukan sebab aircond di atas kepala + berlubang(xde tutup... just lubang yg keluar angin) + siap berplaster macham mawu tanggal... pepundi urine aku pown sentiasa menjerit mahu mengeluarkan isinya... sesampai nya aku di hentian larkin jam 12 ape lagi... tanpa menoleh kiri dan kanan terus berjalan (walhal xtawu pown toilet kt mne) lalu bertanye kt kakak kedai topup di mana toilet.....

lega... hehehe... then teringat perut yg berkeroncong... dpn mate ade dunkin donuts... pe lagik... seebuuuu!!!!! lame xmkn donut sedap2.... heeeeee~ ~_*

xtvt seterusnya menunggu driver datang... dari jam 12 sehinggalah jam 12.45 agak berlumut jugaklah duduk menunggu di basten tuh... haaa~ lupe plak... otw nk ke basten larkin aku ader nampak 1 eksiden... agak teruk jugaklah... kereta tuh terbalik kat atas jalan mangsa yg aku nmpk ade sowg... dr jaoh nmpk cam chinese... da terbaring kat tepi jalan... xtawu la ape nasib dye... harap2 ok la kan...

then kami menuju ke Tebrau City... mawu tgk movies... mula2 nk tgk PHOBIA 2 tp oleh kerana tiket xde so kami tgk lah 2012... menarik... dan menimbulkan keinsafan... agaknye kiamat nanti macam tu ke? masya'allah... menakutkan... tapi x ku sangka panggung itu sungguh amat sejuk... menggigil gak lah aku dok kt dlm tuh... (w/pun lemak2 di badan lebih dari cukup... ngeeeeheee)

lepas wayang cari tempat makan... 1 hari xmakan perut suda sangat lapar oh~ makan burger 1 pown macham xmakan ape2... (haish~ dasat sungguh perut aku ini)... jam 800 sampai semula ke larkin... terus menuju bas untuk ke pontian pulak... sampai di pontian jam 845... sampai rumah roomate jam 900 mlm... mandi2 them makan lagik (siyes arini aku lapar...xtawu nape...)

sekarang... masa untuk titow... nunite all... (*^_^*)

Wednesday, November 18, 2009

suda lebih seminggu tidak menghapdet belog ohh~ bukan kerana malas... ohh nooo... bkn juga kerana tiada idea... tetapi... kerana di rumah i yang agak di penghujung alam ini ketiadaan line... wuuuhuuu~ tataw la bile mawu penuh line celcom di sini.... semasa menaip ini entry juga line sedang memutus-mutuskan dirinya... membuatkan diri ku juga seperti mawu putus... kerana geram... tp nk bwat camne kan... sabo jelah...


sok bersamaan 19/11/2009... itu bermaksud... esok pagi aku akan menaikkan diriku ke bas dan bertolak ke JB... weeehuuuuuu!!!! aku mawu berfoye2 di sana... honestly la kan... walaupun aku nih a.j.j (anak jati johor) aku sangat, amat la jarang ke johor bharu... muahahaha~ oleh kerana daerah Muar nih lebih dkt ke bandar Melake dr ke JB... so most of the time if aku nk shopping or going for a movies sah2 la aku ke Melaka... yelah... if aku g Melaka it takes only bout an hour... but JB it almost 3 hours... so, thanks but no thanks la ye...

sok bertolak dari sini on 9 a.m. so aku akan sampai sane dlm pukul 12 noon... akan di jemput oleh inchek driver merangkap my boy friend *bkn inchek boyfren aaa...* then mule kan operasi untuk menghabiskan mase dan duit... muahahaha~ my best buddies from Kuala Terengganu also gonna be there... so its gonna be fun... *hope so*

itu sajelah berita untuk hari ini... sekian terima kasih... (^_^)v


p/s: doakan aku selamat pergi dan selamat balik ye....


Thursday, November 12, 2009

perempuan yang . . .

teettt~
hohoho~
ape kene la kaw ni cik feena oii...
kan 2 ke 3 ari lps aku cam sikit hangen ngan inchek boyfren kan...
sekarang suda x lagik... harus lah... mane buleh angin lame2 ohhh.... ~_*
the malam tuh i pown callling2 la itu inchek boyfren kann... pastuh kan... dye kann... kate...
yang dye cam ORANG GILE... ORANG GILE yer kawan2... kerana diriku tidak meng-sms dirinya...
ngeeeeeheeee~
beliau steress lalu menjadi marah lah... selepas dengar beliau kate begitu kan tibe2 kan... terase berbunge2 pulak ati nih... xtawu la nape... cam seronok jer bile dengar ade seseorang menunggu kaba brite dari kite... haruslah aku gembire kannn~
emmm~ beliau kate not long after dis... beliau kene totally handle beliau punye kedai itu... coz b4 nih beliau cume handle urusan2 berkaitan kedai saje tidak termasuk bahagian pengurusan akaun dan etc. tp now his father wants him to handle all by himself... he said that this is for the future... plus beliau ader amek kelas bahase mandarin.... haish~ T_T

bertambah2 busy la inchek boyfren saye... bertambah kurang la mase saye bole berfoye2 dgn beliau... aiyohh~ but what to do kann... ape yg beliau buat itu untuk masa depan beliau... or mungkin untuk mase depan i jugak... *teetttt... sile menyampah dengan kate2 i itu tadi*. its just a dream... a dream that i hope will be true someday... hahaha~ *berjiwang karat la pulak kau*
tapi xsalah kan untuk bermimpi??? salah ke??? *sile geleng kan kepale anda* trimass~
ok... cukup sudah kate2 untuk hari ini... esok luse sambung lagi okayh... hehehehe~

Tuesday, November 10, 2009

benci...

dye xmsg aku xbising....
dye msg aku bls...
aku xmsg dye marah...
terus pk bukan2...
semue pown salah aku...
semue pown aku yg salah...

Monday, November 9, 2009

seorang perempuan di serambi...

menulis... dan menulis...dan menulis... ~menaip ekceli~ hoho... maklumla... nk buat bende laen keadaan tidak mengizinkan... so, blogging saje la keje aku... ape nk cite?? haaa.... itu yg aku x tahu sekarang... hahaha~ apela kaw feena menaip tanpa arah tuju... sian pade sape yang bace... buang mase mereka saje...

emmm~ lately kan korang perasan x... sane sini banayk sungguh bencana alam yang berlaku... macam Indonesia... kisah gempa kat Sumatera baru saje nk reda... dorang di timpa musibah lagi... dis time banjir kilat di Sulawesi Selatan dan another gempa bumi kat Sumbawa... kasihan mereka... di El Salvador pown banjir lumpur... banyak kan... agaknya dunia nih da terlalu tue... da x sanggup nak melihat semua kemusnahan di atas tubuhnya yang di akibatkan oleh manusia2 macam kita nih...

kadang2 terfikir... yang kiamat tuh bole berlaku bile2 mase dari sekarang... dunia sekarang nih xpernah aman... yang berperang xsudah2... bencana lagi... bile lah dunia nih nak aman kan... ataupun dunia nih memang dah x kan aman kot...

pastuh kadang2 aku terfikir... kalau betul lah ader TOK BOMOH yang hebat tahap dewa kat M'SIA nih... aku ase aku nk p jumpe dye lah... nak tawu x aku nk bwat pe??? nak tawu x??? kalo xnak tawu pown aku nk gtawu jugak... hahaha~

aku nk g jumpe bomoh tuh... aku nk suruh dye bomohkan PEMIMPIN ISRAEL tuh... boleh x??? bagi dye menderite... asek2 nk menyusahkan orang... suke2 bunuh orang, bom rumah orang... nih x, orang melayu kite nih kejenye... nk bomohkan sedare sendiri... baru la org tuh nk senang ade saje yang dengki... pastuh mule laa.. cr bomoh sane... cari bomoh cni... xpaham2... bukan ke bile kite tgk org berjaye itu akan buat kite berusaha dgn lebih lagi untuk jadi lebih baek dr dye or at least same berjaya dgn org tuh... nih x... baru je org tuh nak naek... si pendengki nih sibuk nak bagi dye jatuh...

waah~ ape yang aku merepek nih?? tapi inilah yang ade dilubuk fikiran kau sekarang... saje nk cube berkongsi fikiran... ~ berfikir la sangat~ hehehe... pada sape yang membace tuh terima kaseh di ucapkan... sile laa datang lagi ye kalau sudi... (^_^)v

Sunday, November 8, 2009

tulonn!!!!

weyh~
really need ur help...
bapak lembab line cni...
maklumle...
umah ujung alam...
muahahaha~
lalala~ suda 2 ari 1 mlm d hometown ohh... hepi sesangat... tapi di saat aku menaip ini entri kann... sebenarnya ati ku nih tgh rase 'sebell banget' ~pinjam ayat sinetron jap... hahah~ nak tawu xkenape??? ahh kalo xnak tawu pown nk gtawu jgk...

ouh~ sangat geram lah dgn inchek boyfren tuh... xmuleh silap chakap sket... asek2 nk sentap... ~hohoho.. suke2 kutuk balak sendirik~ tp kann siyes aku geram... eeeee~ geram3 tahap dewa gaban sume ahh... br kene tegur sket nk sentap... cakap sket sentap... ~ tp akuh sajer yg muleh kutuk inchek boyfren aku okayh! makhluk2 laen dilarang...~

sekarang ati aku tgh berbuku... malas la nk pk pasal dye... huhuhu~

okayh... next story...
nih first time aku on9 gune broadband yg baru aku beli... tapi line CELCOM di sinih agak cam sengal yer kawan2... kadang muleh... kadang2 tidak... nih pown sedang duduk di anjung umah oleh kerana jika duduk di dalam umah tiada line yer... ~ waaa.. ayat skematic...~ muahahaha... but still lucky coz muleh bukak belog... kalau tidak... huhuhu... sedeyh ohh~ rindu nihh sama facebook gwe... gimana ya?? bantuin gwe donk... ~hahah... ~ >.<

Thursday, November 5, 2009

i don't want much..
i just want everything...
lalala~



eh2~ ternyanyi plak... hoho~
ekceli aku ade dlm kls public speaking, untuk presentation aku yg last... persuasive speech... aku buat tajuk ' should children been given sex education in schools, or should this be responsibility of the parents' semasa proses menyiapkan speech aku nih, begitu bnyk tajuk yang terlintas dlm kepale tapi akhirnya tajuk tuh yg aku pilih... xtawu la kenape... *sbnr nye... senang nk dapat isi* hahaha~

hurm...
last time dapat turn no 26, harini semakin meningkat pulak, no 37... amek kaw... nk sangat no awal2... dapat gak awal dari blakang... huhu~ naseb baek ku bawa lappy kesayangan nih... kalau x.. haruslah aku bosan... plus today mule lewat, di jamin habis juge lewat... di jangka kelas ini akan berakhir pada jam 6 petang... walaweh~ -.-

esok bersamaan 6/11/09
itu bermakna aku akan pulang hometown... yeay!!!!
sonok2... dapat makan free... tido free??? non stop nk tido... *cess, cm la kt sini kaw xcukup tidur* walaupapepun... gudluck for me lahh utk present nih...

Wednesday, November 4, 2009

~wawaweeee~

lame ke aku xupdate belog???
macham lame... macham x...
*bajet2 ade org tunggu la post kaw nih...*
huuu~
-
-
-
-
-
-

akhirnya... final da abes!!!!!
yippie yeay~~~
-
-
-
-
-
-
sem 3 nih memang memenatkan...
tp alhamdulillah berjaya di lalui dengan jayanye...
hoho~
-
-
-
-
-
sekarang tunggu mase pulang hometown...
dapat jumpe mak, abah, teettt...
heeee~
suke2....
-
-
-
-
-
pastuh dok umah mesti terfikir...
camne lah result aku sem nih ekh...
huu~
agak menakutkan bile difikirkan...
tapi aku dah berusaha sehabis baek...
aku redha dengan apa jua yg aku dapat nanti...

Tuesday, October 27, 2009

mencarut dan mengarut di petang hari...

sepetang ngadap laptop
bosan~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
setadi la feena
luse ade paper...
xreti2 lagi??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
bkn xmo setadi ohh~
sangat banyak mawu bace...
sangat banyak slide show...
mawu juling mate aku ni haa...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
semue gara2
NUTRITION


notakakiku: sape2 ader tips nk igt nutrition yg banyak gile nk mati ni haaaa... sile2 la gtawu aku ye...

Monday, October 26, 2009

relief...

lepas lagi 1 paper...
today paper microb...
start jam 9.00 pagi...
pukul 6 bgn solat...
tidur...
pukul 7.00 bgn mandi
terus setadi...
cam biase...
last kopek...

830 gerak g dwn....
845 masuk...
kol 900 start...
tgk soklan...
waaaaaaaaaaaa~
bnyk giloss soklan dye...
ader 2 jam jer...
fuh2~
berusehe menjawap...
xcukup mase...
huuu~
tibe2....
otak terase blank...
bagusssss~
part esei plak dye nk bwat hal....

15min last baru nk hitamkan objektif...
nasib baek sempat...
-
-
-
-
-
-
-
-
last2 aku redha dgn ape yg berlaku... berbaloi la ape yg aku dpt dgn ape yg saye usehekan selame seminggu nih... haish~
semoge keputusan berpihak pade aku... -.-

Sunday, October 25, 2009

pssst...

today ialah hari first final exam...
aku bgn pagi
basuh muke
bukak notes
last kopek punye...
sarapan
mandi
*xsenonoh sket today... sowi... =p*

kol 11.15 bertolak ke DSM
kol 11.30 masuk dewan...
12.00 mula jawap
12.45 siap jawap...
1.00 keluar dewan...
100 soalan dalam mase 1jam
heeee~
itu sebab xtawu ape yg dijawap tuh betul atau tak...

pastu g makan...
g pejabat pos...
balek...
solat...
tido...



ini petang mawu mengadap mikrob...
ade sesape mawu join??
heeee~

Wednesday, October 21, 2009

lalala~lilili~lululu

tataw mawu tulis ape...
tp nk jugak menghapdet belog oh...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sekarang sedang setadi microb...
sangat banyak untuk di igt...
perut lapar...
mate suda pusing2....
huuuu~

Wednesday, October 14, 2009

spalshing chroma on the night of glory...


suda beberape ari tidak menghapdet blog... terase tiada idea yang yang membolehkan aku menulis... *pergh...ayat...* semalam aku ade dinner... dinner untuk meraikan senior fourth year... aku telah dilantik menjadi penyabut tetamu merangkap usher.... hehehe~ keje senang... setakat mengiring VIP masuk, tunjuk tempat duduk,pastu tunjuk jalan g pentas... as if dorg xnmpak pentas di dpn mate tuh... heee~ tapi 4 sure majlis patut start pukul 8 jadi pukul 9...biaselah...janji melayu...plus semalam pulak hujan kaw2 nye lebart... aku dgn perut berkeroncong nih menunggu la dgn sabar... sambil mulut xberhenti mengomel.... bile la bole makan... *sabar ke kalo asek mengomel???* bile cakap bole makan je sume pown ape lagi... serbuuu!!! naseb baek aku duduk kat serving table and the some of us gune buffet... tp yg makan buffet lg besh.... banyak gile makanan.... haish~ rugi2.... aku plak gediks pakai high heel 3inch... at the end... sakit kaki xde mood nk photo-mhoto...haish~*padan muke... nk bergaye sangat* tp kesimpulannya... dinner semalam mmg besh.... trimas la pa da mereka2 yg bertungkus-lumus menganjurkan majlis tuh....

Sunday, October 11, 2009

berite minggu ini....

suda berape hari tidak menghapdet blog oh~ tiada kerajinan mahu menaip... heee~ ape mahu tulis ye... ade beberape benda kowt...

SEMALAM,

aku keluar dgn romet ku cik jijah... membeli beberapa barang keperluan lah kann~ tak de ape2 yg berlaku mase otw pegi... tapi time balek ade sumthin 'menarik' happen... kami nih kan motorcyclist... tgh dok seronok aku bawak moto tuh... TIBE2... jeng3.... ade satu Myvi nih dok menghimpit moto kitorg.... laju plak tuh... sipi2 je nk berlage... punye la aku terkejut... sabo jela... then the interesting part happen... kebetulan kat next traffic light tuh lampu merah... aku pown berhenti la...*pemandu berhemah katekan* tibe2... Cik Jijah kate..."weyh, tu kan kete yg himpit kite td..." aku pown toleh la... just nk tgk siapakah pemandu yang 'berhemah' itu... sorang MAK CIK rupe2 nye... aku pandang la dye *dgn pandangan tajam* tibe2... dye tunjuk2 tgn dye aku pastu bebel2 sorg..*MAK CIK tu sorang in dat car* muke cam x puas ati seolah2 dye cakap.."pehal kaw pandang2 aku???!! xpuas ati ke??" haa... camtulah dr gaye muke dye... aku pown bwat donno teru pandang depan... bile lampu hijau aku pown jalan la... yang MAK CIK tu plak skali lagi... dok lambai2 tangan dye... cam nk ajak aku lumbe... *W.T.F. kate aku dlm ati... pegi m****s ah kaw... igt aku eran... baru pakai Myvi da blagak...* haish~ xpaham aku... aku tawu la waktu tuh da petang... da nk msk Maghrib... tp ape hak kaw nk buat jalan tuh cam jalan BAPAK KAW punye??? aku pown bayar cukai okayh~ DEM!!!



notakakiku:tolongla prihatin sket ngan penggune2 jln raye yg laen okayh...

Thursday, October 8, 2009

gumbira di hari raya~

lalalala~ today sudah selesai satu kerja... assignment asas keusahawanan telah pun berakhir dgn berakhirnya Ekspo Keusahawanan ptg tadi... *perghh... ayat cam guru bahase kaw feena...*
sedikit lapang... sedikit saje lah... sebab minggu dpn kami di hujani dgn test... ade 5... di ulangi... 5 ye kwn2.... dalam mase seminggu... ngeeeheeee~ gile kentang ah... seperti apakah hidupku di minggu hadapan.... jadik ulat buku la aku... *study2 feena... kamo kene maintain pointer kamo... walaupun rase cam tercekik jer sem nih...* haish~ berusehe semua!!!! aku boleh!!! feena boleh!!! yess2!!! *feena memotivasikan diri sendirik.... ngeeheee~*




notakakiku: GOODLUCK kepada semua kawan2 aku... dak2 FOOD TECH sem 3 UMT~

Sunday, October 4, 2009

penjaga kain yg over prihatin

cemane nk mule ni ekh... ekceli aku geram nih... petang td tengah aku dok menelaah tibe2 handphone aku bunyi... enchek boyfren call~ yeayy!!!~ camni lbh krg perbualan kami ptg td:

enchek boyfren: hai syg, tgh buat ape tu?
saye: duduk je, nape b?
enchek boyfren: b tgh geram nih, geram sangat...
saye: nape b?
enchek boyfren: kt cni da kecooh pasal kite, ramai tanye b, betulke kite da tunang raye ketige aritu, ikat 3bln....
saye: hah!!! *w.t.h* ckp dlm hati....
enchek boyfren: iye, semua yg jumpe b sume tnye... siap anta msg lg...wish tahniah... syg ade ckp ape2 ke? mak ade bg tawu kt sape2 ke b dtg umah? ke syg ade bgtawu sape2 yg b ade kasi present cincin kt ayg...
saye: mne ade b.... kalo psl cincin tuh kwn2 kt uni je la yg tawu... mak mne ade ckp kt org2....

pnjg lg sbnrnye... tp aku malas nk tulis... buat sakit hati jer... pasal mulut orang xpasal2 kami yg gaduh... bukan gaduh la sebenarnye... tp... xbest la kan... sebab dye datang umah aku... banyak pulak masalah yang timbul....

yang aku paling xpaham mulut sape yg macham s*** pandai2 buat citer pasal aku ngn dye... siap bole gtawu plak tuh... kami bertunang tempoh 3bulan je... W.T.F... hello... kaw xtawu ke aku nih xabes belaja lg... umur pown xcukup lagi... macham mane mawu kawen oh~

haish~ malas aku nk pk pasal benda nih... buat saket ati jer... adu doa2 biarla mulut org yg pandai2 buat cerita tuh BENGKAK!!!! biar xbuleh bawak mulut lagik... menyusahkan orang jer...



notakakiku: silelah jage mulut masing2 jika xmahu kene sumpah berbakul2~

Saturday, October 3, 2009

Wednesday, September 30, 2009

dizzy~

selepas 2 hari berturut2 tidur jam 3.30 pagi untuk menyiapkan assignment Nutrition akhirnya siap jugak.... legaaa~

padahnye... selsema makin teruk...kepale pulak berat semacham oh.... pusing2 macham eye on malaysia... *hyperbola jer kaw feena* seriously...


notakakiku: jangan suke buat keje last minit...

Sunday, September 27, 2009

photo shooting~~





















driver kene fokus okayh~



















tenks sayang~

sudah pulang ke uni~

selepas seminggu *lebih tepat 13 hari*di rumah aku telah kembali ke terengganu... lalala~ hepi ke? xjugak... malas sebenarnye nk balek ganu nih... *feena... mak kate xbaek ckp malas*
tapi holiday nih mmg sangat2 SERONOK!!! seriously... dapat beraye dgn ol fren... paling besh... ENCHEK BOYFREN dtg umah saye oh... first time beliau dtg umah saye... hepi2... tenks syg...

then dpt berdating-mating seharian dgn ENCHEK BOYFREN... wee~ lame sudah oh xdpt dating dgn beliau... *tenks sayang* kami beraya di melake di rumah kwn2 beliau then menuju ke bandar melaka untuk SHOPPING!!!! puas kami berjalan2 di Mahkota Parade then ke Dataran Pahlawan Megamall... then enchek boyfren kate mawu cari couple ring untuk kami... setelah berjalan sambil mencari, akhirnya enchek boyfren membelikan aku sebentuk cincin sahaje... kerana beliau tiada saiz... tsk2~ kasihan enchek boyfren ku... dye kate yg penting cincin untuk ku ade... *terharu2* dats why i luv him soooo much!!!

then kami berjalan2... melihat2 manusia lain sambil bermanje2 ~ngeeeheee~ *gatal* beliau menghadiahkan aku sehelai baju lagi... dan untuk beliau 2 helai... *nape beliau punye lebih??* kami berniat untuk menonton wayang... kami pown menujulah ke Carrefour coz cinema di MP sdg di renovate... sementare menunggu wayang mule kami duduk dan berbual2... ape org kate spending quality time gitu... ~hehehe~

sesudah selesai menonton jam menunjukkan 12.00mlm... kami pown terus pulang ke rumah... sampai di rumah ku lebih kurang kam 1.30 pg... waaa~ anak dare balek pg... ish3... luckily my bunda very sporting beliau tidak call pown... *percaye kan enchek boyfren lebih dari anak sendiri... haish~*

even kami spent almost whole day together tp rase cam sekejap jer... missin him already... haish~



notakakiku: happy 2nd anniversary syg...

Monday, September 14, 2009

selamat hari raya!!! =))


SELAMAT HARI RAYE.... aku ucapkan kepada semua kawan2 yg mengenali diri aku ini... *aitceh.. ayat cam msk dlm tv je... poyos* di kesempatan ni aku nk mohon banyak2 kemaafan dari hujung rambut sampai hujung kaki... maklumlah... aku ni cume manusia biase yang x lepas dari melakukan kesalahan dan kesilapan... kalau ade sesiapa yg terase hati dgn aku atau aku ade tersilap kate, terkasar bahasa *bukan same ke tuh?? * xkesahlah... yang penting aku betul mintak maaf... yelah mane tahu... esok luse aku xde kan... di masa yang masih ade nih yg Tuhan masih beri aku... aku mohon maaf skali lagi...

btw, sape2 yg drive balek tuh sile la drive dgn hati2 k... dan doakan la aku selamat sampai ke kampung halaman... insya'allah...

selamat hari raya!!! =

Saturday, September 12, 2009

selamat? xselamat?

apelah yang aku nak berkate2 hari ni... okay... firstly pagi tadi aku and semua dak bilik aku pergi berjalan2 untuk mencari barang2 raye... plus kiriman org kampung... *maklumla...kami kan anak perantau... ngeeeheee* okayh... perjalanan di mulakan pada jam 10 pagi... destinasi pertame... Pasar Payang... aku pergi mencari tshirt untuk sahabat ku... present bithday dye... then cari keropok ikan... dan sotong kering... untuk sahabat2 jugak... teringin katenye... dan yg xde dlm perancangan... brooch... 2 set... 1 for me 1 for my mum... sgt shiny2 oh~ xboleh thn... *xthn godaan sungguh kamo feena*

destinasi kedua... TTC... ade ekspo raye... baju raye... here i come... hehe~ kan sekarang paten kemeja kotak2 kan... and kt ekspo tuh... sangat banyak tataw nih nk pilih mane~ok tipu~ hari tuh da survey da... soo... terus g beli today... kat ekspo i dpt 1 jeans and 1 blouse kotak2... *yess2... suke2*

destinasi ketiga...Padang Midin.... kedai tudung Desa Murni... igt nak cr bhn kain kiriman org kampung... tp sudah habis oh~ emmm... sementare menunggu romet2 memilih tudung yg sangat banyak sorg2 nye... aku menunggu di luar kedai... sangat sesak oh dalam kedai* sesak nafas aku* so aku menunggu di luar kedai sambil menguap tidak berhenti... mengantuk amat rasenye... aku pown menuju ke masjid di hdpn kedai solat zuhur... *sempat tidur lagik dalam masjid... xsenonoh kamo* semua angkara cuaca yang sangat panas oh... masuk masjid pulak sejuk je terase... ape lagi... terus la me-landing-kan diri... xsangka pulak terlelap ~tipu lagik~ sejuk oh masjid tu sgt selesa...

then bile sume org da siap shopping... kami pown bergerak pulang... seperti time pergi td... jln sgt sesak oh... walaupun ku duduk KT bkn KL... jln sangat sesak... nk cari parking pown kene 2 kali pusing... tsk2~ dan semua tempat kami pergi penuh org2 oh..*weekend kn feena.. apela..*

tp sepanjang perjalanan ade sajer aku jumpe perangai2 manusia yang buat darah aku naik... lagi2 kat ats jln raya... yg naik motor... mentang2 kecik ikut suke dye jer nk menyelit... jap g kalo kene langgar baru tahu... pastu... ader 1 cab nih dah la jalan tu sesak... jalan tu 2 lane jer... bole pulak dok menyelit kat tengah2... geram sungguh... lepas tuh... tibe2 je menyelit masuk dpn kereta kami... nasib baik xlaju... haish~ kalau x... xberaye la gamaknye aku kali nih... pemandu kat mesia nih aku rase mmg kene brainwash la otak masing2... bwk kereta ikut suke jer... yg nawk moto pulak dalam jalan sesak2... dok menyelit2 boleh lagi tgn tuh pegang phone... nk mati sgt dah ke? nk aje aku tanye... da lame idop bang? da banyak ke amal jariah? hish~ bulan pose nih banyak betul dugaan dan cubaan... semua menguji kesabaran...




notakakiku: sabarlah feena tinggal seminggu je lagi bulan ramadhan... dan harap2 kite semua akan bertemu Ramadhan yg akan datang... Insya'allah...

Friday, September 11, 2009

nak balek raye dah...

tapi...

kerja banyak x siap lagi...


http://emo.huhiho.com


Tuesday, September 8, 2009

issh~ xpaham2...

haa... hari nih aku nk bertanya satu soalan kepade semua org kat mesia nih... kenape sangat ramai penggune jalan raye yang malas nak hidupkan signal bile mmg sepatutnya kene gune signal... contohnye... time nk membelok ke simpang... sebab... biasenye... aku nih sebagai pemandu motorsikal kan... kene la extra careful... so, bile kat simpang tuh time nk melintas jalan mesti la kene berhenti... jap g tgk.... kenderaan yg lalu x pasang signal pown... dan2 sampai je simpang terus belok... xnk cam hangin plak kan... dah la tgh panas.... kite berhenti igt dye nk terus rupenye belok... aku rase mesti ramai yang pernah kene camtuh kan...

dan bile je jumpe orang camtuh... rase cam nk kejar dye... surow stop tepi jalan pastu pecahkan je lampu signal tuh... ye ah... xkirela ader ke xde bukan dye gune pown kan... baek buang jer...

lagi 1 spesis yg aku xgemar time memandu... makhluk yg suke pasang signal last minit... itu pown bole mendatangkan kemarahan jugak... tgh dok follow tibe2 pasang signal... naseb baek sempat elak... kalau x... xpasal2 berlage...

emmm... kadang2 orang yg macam tuh memang xpernah nak fikir pasal orang lain... dorg cume tahu dorang nak senang... bajet2 sume org yg kt jalan raye tuh ade superpower... boleh bace fikiran dorg... pas nih aku nak belok kiri... pas nih aku nak masuk kanan... aiyoh~ aku rase driver yg mcm tuh elok g brainwash je otak dorg tuh... biar jadi pemandu yang berhemah... kalau x... menyusahkan pemandu lain jer...




notakakiku: kawan2 sile jadi pemandu yang bertimbang rase di jalan raye k... peace... (^_^)v

Monday, September 7, 2009

inilah rase dalam hati aku sekarang...

STUPID MOTORCYCLIST!!!! PADAN MUKE KAW!!!!

okayh first of all aku nk mintak maaf if entry kali agak kasar or kurang ajar coz time tulis entry nih mmg aku tgh panas hati.... tahap dewa nye panas ati...

cam entry aku b4 nih aku nk g buat kerja lapangan kan so, pukul 2.00 aku dan group mates aku pown mulekanla perjalanan untuk ke tempat kerja lapangan tuh... then kami nk isi minyak... okayh lagi... member tuh da siap pasang signal, tgk jln da clear and pusing la stereng untuk membelok...

TIBE2!!!

DUM!!!

kereta kami berlaga bengan satu motor... and aku nmpk penunggang dan penumpang tuh jatuh kat depan kami... berguling2 atas jln raye... naseb baek jatuh kat bahagian tepi jln... kalo kat tgh jln... padan muke dorg... sie2 je mati katak agaknye... aku dgn 2 org lagi gurls kat dalam tuh da beristighfar jelah... c driver nih terus keluar and say sorry kat motorcyclist tuh...

then kami try la settle elok2... mentang2 la kitorg nih budak2, orang luar plak tuh... pak cik2 yg kat sane sume pandang paiseh je kat kitorg... eh, hellooo... its not like we killed someone or what... eksiden sikit je pown... kecoh... due2 dak moto tuh luke kat kaki ngan tgn coz bergesel dgn jalan... pastuh buat muke xpuas ati ngan kami... dah la tuh lps c mmbr aku yg driver tuh siap hntr g klinik then siap hntr dak2 moto tu balek umah lagi... kalo aku... da lame aku tinggal tepi jalan... dah la XDE LESEN... di ulang ye... TIADA LESEN... bawak motor laju MACAM PELESIT... SERVE U RIGHT...

then sementare tuh member c driver tuh called 1 of his housemate and it turns to be that his friend is a lecturer in a college... bile dye kua je dr kete mak aih... bsr nye mamat nih... and dye la yg settle kan sume bende... report polis sume... *padan muke dak2 moto tuh* yg buat aku ngan 2 org lagi mmbr aku nih bertambah pns ati... kami terpakse tinggal dan menunggu kat stesen minyak tuh dari pukul 2 lebih sampai pukul 4... GOD DAMN!!! buang mase aku... duduk kt c2 2 jam lebih tp keje x settle... penat pujuk hati sendiri... sabar2 bulan puase nih... dugaan...

sementare tuh bile c member tuh da grak g klinik, polis pown sampai... tapi aku tgk xde bwat pape pown... urmm~ amek gambar2 sket tnye2 sket...pastuh blah... eh? tu je? maybe kes nih xserius kot... ye ah dak2 moto tu pown cedera ringan jer... emmm... lps settle sume c driver tuh dtg amek aku dan member lain hntr balek... kami tanye la...

"da settle ke TAN?"

"belum lagi, lepas nih nk kene g balai lagi... budak2 tuh xde lesen... xnak report polis... then
xnak settle tepi..."

dalam hati aku, padan muke... tawu takut... biaselah da buat salah kan... memang camtuh... tapi mmbr si TAN tuh... dgn muke serius cakap nagn aku...

"I akan dakwa mereka atas kesalahan menunggang tanpa lesen"

"aku pown jawap... I sokong u 200%"

orang2 macam tuh mmg nak kene ajar sket... mentang2 kampung sendiri... bawak motor ikut ske hati... bajet2 jalan tuh ade name mak bapak dorg... rasekan la...

kesian kat member aku c driver tuh... asek say sorry je kat kami... tp nk buat camne kan... da bende nak jadi... yg buat aku marah lebih pada org sekeliling yg cume tawu pandang kami dan sibuk nak menangkan dak2 moto tuh... eh, pegi mati ah korg... igt aku kesah... da dowg yg salah padan ah muke... bwk lagi moto laju cm setan... xde lesen lagi... naseb baek xmati...





notakakiku: kawan2 lepas nih sila la berhati2 di jalan raye ye...

field work = kerja lapangan

http://emo.huhiho.com

waaa~ today kene buat keje lapangan... tsk2~ asas nih sungguh buat kepale aku serabut... huhuhu

Sunday, September 6, 2009




malam nih aku terase mawu membuat amal jariah... maklumla... pahale cume sikit... dose yg menggunung tinggi... *oh... insaf sekejap oh* kebetulan pula malam nih ader aktiviti menderma darah... soo... aku dan romet pown pergilah... nasib baek datang awal... kalau tidak kisah thn lame berulang kembali oh~ last year aku jadi antara orang2 yang terakhir untuk menderma... dan waktu sudah menunjukkan jam 3 pagi dan esok aku ader kelas jam 8... oh~ sangat mencabar untuk bgn pada hari esok... mlm nih pukul 11.00 suda pulang... dapat tumbler lagik... kaler merah... cantek... hehehe~ dan yg besh nye... sementare tunggu turn tuh... tibe2 ade sorg pak cik nih... tanye aku...
"nak tanye sikit boleh?"

"boleh,"jawap aku.

"name ape? dari fakulti mane? sem brape? asal mane?"

"name saye nurul safina atika bt paiman" jawap aku lagi.

"emmm... tulis sendiri la..." kate pak cik tuh *name aku panjang sangat kowt...*

then, dye tanye lagi mcm2 soalan... da brape kali derma darah... nape nk derma darah... bla3...
aku perasan ade sorg kakak nih asek follow pak cik tuh... asal pakcik tuh amek gambar dye pown amek... bile pak cik tuh menulis... dye pown menulis... then dowg snap gambar aku ngan romet aku... bile da siap... TIBE2!!!! pakcik tuh hulur name card dye:

HAMID SALLEH
WARTAWAN BERITA HARIAN & NSTP

sekali wartawan dah... nih yg semangat nk g beli paper sok nih... hahaha~ *poyo sungguh kamo feena* emmm~ itu saje untuk kali ini... mate gue suda ngantuk amat nih... tidur dulu ya... nite alll...



notakakiku: jgn takut untuk derma darah... rase cam kene gigit semut je...

Saturday, September 5, 2009

kusut otak

emmm.... otak aku rase sakit laaa... nak settle kan lab report mikrob nih.... da dekat due minggu xsiap2 lagik... haish~ banyak sangat rules yg nak di ikut... nak kire mikrob pown payah... ku ingat belajar mikrob is just belajar menghafal... and kire mikrob is just kire la banyak mane koloni mikrob yang tumbuh kat atas plate tuh... rupa2 nya nak kire mikrod adalah satu kerja yang sangat rumit... ader banyak... banyak... banyak.... peraturan dan undang2.... *macham peraturan jalan raye la plak haaa*

but what to do... this is my choice... sooo i have to face the consequence... *ayat pasrah* baru hepi2 sem nih xde kire2... xyah pegang kalkulator... rupe2nye... kene jugak... tsk2~ but then i'm lucky coz dapat lecturer yang sangat detail... beliau akan mengajar dengan sepenuh hati... selagi kami tidak betul2 faham beliau tidak akan mengubah topik oh... emmm... so, we consider ourselves very2 lucky coz dapat lecturer begitu... DR.NIZAM... thanx ya... *ini bukan ayat2 bodek okayh* this is true story... and dalam our lab session beliau akan pastikan kitorang sume buat ape yang sepatutnya di buat... dan tidak akan teragak2 untuk memberi tunjuk ajar... coz lab skills are very2 important for our job... especially yg pilih untuk ke bahagian research once we graduate nanti...

sooo... aku da xtawu nak tulis ape da nih... nak sambung buat lab report yang terbengkalai nih... *haish~ padan muke kaw feena..*




notakakiku: jangan suke buat keje last minit... xbaek untuk kesihatan.... ^_^''

Friday, September 4, 2009

telur...


telur goreng...


telur dadar...


dem!!!

sedap nye....

*menitik2 air liur*

makan dengan nasi panas curah kicap sket.... *pinjam kate2 en sabri jap* HEAVEN!!! hehehe...

sekarang safina sangat teringin makan telur goreng oh~ maybe da bosan dgn ayam dan ikan... haish~ tp d umah ku tidak boleh menggoreng telur kerana tiada dapur...
oh2~ kecewa...







notakakiku: sila cari umah sewa yg sediakan dapur ye kawan2...

mode raya 'ON'

sudah setengah bulan oh kite puase... *dats mean raye is getting near n nearer*
can't wait oh... baju raya, kuih raya, ketupat, remdang daging, ayam masak merah, masak lodeh... *dem!! delicious... tsk~ pose nih... sabar2* bile tengok ketupat nih xsabar nak pulang hometown oh~ mawu anyam ketupat... *jgn igt ku tahu mkn saje okayh!!* sangat seronok... spending quality time wit my BUNDA... ku owes lupe step2... hehehe~ maklumla sthn skali anyam.... gambar ketupat kat sebelah nih namenye KETUPAT SINTOK... itu yg BUNDA ku ajar laa... emmm~ ketupat nih laa yg paling rumit bg aku nk buat... penat suda BUNDA tunjuk ajar.... tapi susah betol nk buat.... raye nih ku BERAZAM akan cube sampai boleh oh~ *berusaha feena* selain dari ketupat sintok nih family aku selalu buat KETUPAT BAWANG and KETUPAT SATE... *bkn family... feena only... ngeeeheee~* tapi ketupat yang paling cantek sekali bentuk nye KETUPAT SINTOK ni laa... KETUPAT BAWANG tuh bentuknye cam bawang la kan... ~duhh~ KETUPAT SATE aku xtawu nk explain camne... kinda distort kiub... tapi ketupat sate nih cume sesuai anyan bile daun kelape tuh panjang dan lebar... kalau x... ketupat akan jadi comel sgt oh~ sesuai untuk mereka yg bermulut comel... *aku terkecuali... =p* haaa~ kalo citer pasal ketupat nih sampai esok pown xabes... buat aku makin lapar laaa... ~tsk2~ makin rindu hometown... ~wuuu~ (^_^'')




notakakiku: sape2 yg xreti anyam ketupat bahawasanya mereka di kalangan orang2 yang rugi...

Thursday, September 3, 2009

pedih nye... huh...huh...

pagi tadi bgn dengan semangat... bukak2 mate capai tuala nk g mandi... pastuh g iron baju... harini pakai baju kurung p kelas... ngeeheee~ oleh sebab biasenye aku ke kls hanya ber-flip-flop... hari ini terase mawu jadi ayu... walaupun untuk sebentar cume... *poyo2... sape la pempuan ni ekh...* emmm~ sooo aku mengambil keputusan untuk menyarung peep toe yg baru di beli minggu lalu... dalam hati berkate;

"hari ni xbnyk kls, soo xbnyk jln... harap2 tidak melecet... "

malang nye... bnyk pulak tmpt yg nkkene g hari nih... kejap kat kompleks kuliah... kejap ke makmal mikrob... haish~ time kelas public speaking suda terase aura2 pedih di kaki... bwat2 xtaw... sampai kelas mikrob tadi... haaa~ amek kaw...

"dem, melecet tahap gaban nih... pedih gile..."

cakap dalam ati... muke control ayu nih... walhal da rase cam nk berkaki ayam jer balek tadi... hehehe... last2 aku amek keputusan drastik...

"pijak jelah kasut nih... lagi rela kasut rosak dari kaki ku luak..."

emmm... naseb baek kassut murah... xlah terkilan sangat nak pijak... melecet dye mmg siyes teruk... kulit sudah terkopek oh~ pedih2... huhuhu... di rumah tiada handyplast... tsk2~


satu lagi kepedihan hari nih... TEST FOOD COMMODITY!!!!

mule2 masuk dalam kelas agak yakin... bile tgk so... hilang separuh confident aku... haish~ mane x nye... tgk dari jaoh macam bg kertas jawapan... rupe2nye... soalan die pendek amat... ruang jawapan yg sungguh panjang yang membawa maksud markah yang banyak... huuuuu~
jenuh jugak la aku nk menjawap tadi... MISS SHERRY pesan jangan tinggal ruang kosong jawap sehabis baek... aku pown menurut la perintah... aku tulis dan tulis dan tulis... walalupun aku sendiri xtawu ape yang aku tulis... ngeeeheee~ *sila jangan tiru perangai ini ye kawan2*
akhirnya aku redha... aku da berusaha... tunggu dan lihat la ape je result nye t... ^_^"


notakakiku: berusaha sehabes baek.... baru dapat yang terbaek... tsk~ merepek ape kah ini???

Wednesday, September 2, 2009

ape tajuk entry nih?

kelas ku di jadualkan pukul 10 pg td... dalam pukul 9 sumthin pg td aku pown bersemangatla bersiap2....nak g nutrition kan... *poyo sungguh ayat kamo safina* time tgh seronok men-chantek-an diri... ~ngeeeheee~ romet ku mendapat 1 khabar... NUTRITION CLASS BATAL!!!!
rupe2 nye Miss Zuraidah ke Bandung...

romet2 ku yang telah siap berpakaian mengeluh... haish~ mengape la tidak di beritahu awal2...

setelah itu duduk la kukembali menghadap laptopku... tetibe terfikir... kelas ku jam 4 petang oh~ lalala~ suda terfikir betape bosan nye menunggu jam 4....
then tgk2 lambang wireless...no signal... dem!!...

tunggu punye tunggu.... xjugak ader line... nih yg ase cm nk hentak je modem landlord yg mahal tu... *nasib baek mahal... heeeheee~*

oleh sebab da xde keje... ku pown buke la notes Food Commodity... sok ader test oh~ xabes study lagi oh~ how??? * padan muke kaw... foye2 lagik...*

tepat jam 3... salah sowg romet ku pulang.... pandang ku and zyza dgn pelik lalu berkate,

"korang x g lab lagi? lab start kol 3 laa",

"ha? ye ke? nape tade owg inform kami???"

dem!!! lagi...

cik zyza yg mamai br bgn tido terus ke toilet cuci muke... aku terus mencapai baju n bersiap... kami sampai lab lewat 20 min... ngeeeheee~

naseb baek...kelewatan kami tidak di sedari pegawai2 makmal... buat muke xbersalah lalu join sesi briefing di dpn... (^_^)v... *jgn tiru perangai ini ye kawan2*

ketika dalam lab... tibe henpon ku bernyanyi... naseb baek eksperimen da selesai... ku lihat rupe2 nye ENCHEK BOYFREN KU.... oh2~ suke2.... suda 2, 3 hari tidak dgr kaba brite... tibe2 beliau call... weeee~ * terase melayang2 di udara* ngeeeheee~ ku angkat lalu membebel la bersame si dye... untuk mengelak dari di detect oleh pegawai makmal ku bercakap sambil mencangkung di celah2 meja sambil di perhati oleh classmate... *buruk sungguh parangai anak dare sorang nih... haish~* dekat setengah jam jugakla ENCHEK BOYFREN call...

beliau kate beliau rindu nk dengar suare aku... wuuuhuuu~ ku juge begitu sayang... heeeheee~
seronok dapat berbual dgn ENCHEK BOYFREN yang di rindui... tidak sabar untuk pulang ke kampung untuk bertemu beliau... walaupun baru 2 minggu tidak bertemu... *aitceh ayat... xbole belah...* cepatlah... mase berlalu... ku mahu pulang hometown dgn segera...


notakakiku: selepas menonton I'm not single... semakin rindu pada ENCHEK BOYFREN oh~ tsk2~

krok krek~ kate perut kepada ku...

waaa~

sekarang SAFINA sangat l * * * r...



Tuesday, September 1, 2009

berbelog di pagi hari

pagi ni mendung cam nak hujan je... http://emo.huhiho.com


buat aku trase cam malas nak p kelas... http://emo.huhiho.com


http://emo.huhiho.com

tido lagi besh.... ~ haish~



notakakiku: malas itu tidak bagus ye kawan2...



Monday, August 31, 2009

emoticons...

first time jumpe emotikon yg shomel2 oh... http://emo.huhiho.com
sgt2 excited.... http://emo.huhiho.com
maklumle... baru2 blaja.... http://emo.huhiho.com




notakakiku: saya budak baru belaja... kalo salah tolong tunjukkan....

pahale, wireless, belog....

emmm... terase sie2 plak aku pose arinih... nape sie2?? nak tawu x nape?? haaaa... oleh kerana today wireless di my home sweet home nih agak kurang siuman coz landlord ubah setting or something like that *like i care wat they do* *of coz i care... line xde nih* huk2~
eh2... lari topik dah, ok sambung2... di sebabkan line xde soo aku mengambil keputusan untuk menonoton filem yg di cadangkan oleh 1 of my friend *tsk~ayat xnak skema kan feena..* tajuk movie tu adalah "THE GIRL NEXT DOOR"...
ku fikir movie yg biase, instead bile ku tonton... hambek kaw... bukak sane bukak sini... ish3... seperti dapat aku lihat... pahale aku terbang melayang2 oh... hehe... tapi bukan salah ku oh... ku tidak tahu... sudah half way br obvious movie itu begitu... *okay, aku tipu... ~sigh~*
oleh kerana tidak tahu nk buat ape dah... *feena lab report mikrob kaw xsiap lagi laa* aku teruskan la menonton movie tuh... dan sekarang selepas menonoton line still xde... aku amek keputusan untuk menghapdet belog ku nih... walaupun aku xtawu bile aku dapat publish post nih... ~haish~
sekarang aku da macham orang kurang siuman menulis belog walaupun da tawu xde wireless... (0_o)...


notakakiku: mr n mrs landlord... pwealesss la btolkan modem kamo yg sgt mahal tuh dgn segera...

tunang...cincin...


kenape ye... semenjak due menjak nih aku dengar berite ramai betul di kalangan kawan2 aku yang bertunang, merancang untuk bertunang dan merancang untuk kawin... oh~ sudah dewasa kami rupenye...

sewaktu cuti hari tu, aku melepak bersama geng2 time skola dulu... da ade sorg yg bertunang... dan sorang lagi bakal mem-follow jejak langkah dalam waktu terdekat nih... haish~

kadang2 terase jeles jugak oh~ yelah... mereka sudah bertemu chenta hati masing2, dan bakal sehidup-semati dgn enchek boyfren masing2...

aku pown selalu jugak mendapat soalan2 yang same,

"pina. kaw bile lagi?"
"pina bile kaw nk bertunang?"
"akak bile nak bertunang?"

adoyai... kawan2 aku mude lagi oh~ berfoye2 pown xpuas lagi... study pown xabes ag... mmgla aku xnafikan yang aku merase cemburu dan sedikit jelous... tapi untuk menuju ke arah itu aku rase aku belum cukup bersedia... rasenye tanggungjawab yang bakal di pikul terlalu berat... sedangkan tanggungjawab terhadap diri sendiri pown masih culas aku jalankan... hehehe...

time birthday aku hari tu pown ramai kawan2 yang mendoakan supaya jodoh aku di percepatkan....
AMIIIN~
doakan selalu ye kawan2... doakan supaya jodoh aku dan enchek boyfren aku dipanjangkan dan dikekalkan sehingga akhir hayat kami...

notakakiku: enchek boyfrenku, mohd. azri ghazali... aku sentiasa berdoa supaya hubungan kita akan di berkati dan di rahmati oleh yang MAHA ESA...

Sunday, August 30, 2009

ke-tidak tahu-an

ape saje yang aku nk merepek hari ni... aku pown x tahu... bosan asyik dok menghadap laptop saje weekend nih... today class aku start pukul 2 petang... 2 petang ye kawan2 semue... dan kelas tuh cume untuk 1 jam sahaja... haish~ terase sangat membazir baju... hehe... kalo bole pakai baju tido ke kelas kan sangat seronok... weee~ *ape kaw merepek ni feena* emmm... tapi itu sume angan2 je la... ape orang kate ye kalo aku g kelas dgn pyjamas??? *budak nih gile ke?* or *orang gile mane sesat masuk uni nih??* ishh~ xpe lah...

da start merepek dah ni...

emmm...
semalam due orang dak umah aku nak g klinik coz 1 of them sakit belakang akibat terjatuh time g hiking hari tu... sooo... memandangkan aku pown xde keje nk buat dengan rela hati mengoffer diri untuk mem-follow mereka... lg pown aku berniat untuk membeli comforter sebab tilan di rumah ni sangat nipis suda... bile baring atas katil trase cam baring kat atas besi... sakit oh belakang... soo... semalam sampai saje je mydin mall aku dan miss zyza terus menuju ke tempat comforter... capai sorang satu dan terus menuju ke kaunter bayaran... x sabar nk tido atas comforter baru... wee~

kami sampai di umah jam 6 ptg... mendung gelap... dalam hati berkate... * malam nih ujan... syok... bole tido atas comforter dgn seronok*

tibe mlm... hujan mencurah2 ke ladang gandum... sejuk... aku dan cik zyza semangat untuk merasmikan comforter baru... sudahnya.. masing2 tido mati... bgn sahur pown pukul 6 pagi... (",) sahur ke tuh??? subuh dah cik feena oiii... hehehe...


notakakiku: sekarang br jam 12.31.... tp... perut suda menyanyi.... tsk~ padan muke kaw feena sape surow x sahur...

Friday, August 28, 2009

sambutan dan kejutan...



terima kasih kawan2... sambutan hari jadi aku di kedai makan selepas waktu berbuke... kek chocolate yang emmm... soooo... yummy... hehehe.... firstly kami cume plan untuk berbuke di luar saje... tapi x ku sangka yang mereka telah menyediakan kek untuk aku... sungguh terharu oh... thanx pade housemate aku dan sahabat2 sejati ku...


notakakiku: aku sayang sahabat2 aku...

hepi besday untuk diriku~








selamat hari lahir yang ke-21 untuk diriku sendiri... hehehe.... semoge pertambahan umur nih buat aku bertambah matang dan tabah dalam menghadapi segala dugaan dan cabaran hidup... amiiin~

Tuesday, August 25, 2009

ber-foye ber-same teman2...








































notakakiku: trimas pada zati kerna tolong meng-edit pic2 ini...

rindu... gatal... (tangan nk menaip yer...)

rindu oh... sudah seminggu lebih tidak menghapdet belog ku ini... setelah seminggu bersuka- suka-an, berfoya-foya-an akhirnya aku kembali di umah sewa ku ini... walau cuma seminngu aku di rumah terase bagai sehari... kerana ke-tidak lekat-an aku di rumah... haha.. because secara kebetulan my best friends + kawan meronggeng yg study di jepun berchuti oh... sessungguhnya aku lbh banyak berada di luar umah dr d umah... hingga enchek boyfren turut menegur... kerana kekerapan aku keluar... ( sowi bie...) betapa seronok aku berfoye2 dr mahkota parade, melaka hinggalah ke summit, batu pahat... berjalan2 sahaja...

tapi the most happy things happen to me is....

enchek boyfren meng-hadiah-kan aku henpon idaman ku oh!!!!

trimas sayang.... aku sayang banget sama kamoo....

he supposed to fetch me at the bustop but what happen is... enchek boyfren tido mati lalu aku terpaksa menunggu beliau di waktu pagi ber-seorang.... betapa geram aku di waktu itu... tuhan saja yang tahu... akhirnya setelah lebih setengah jam menalipon beliau akhirnya aku berjaya mengejutkan enchek boyfren ku...

then bile aku naek2 car saje beliau pown menghulur-kan 1 bungkusan... beliau kate present utk aku... present??? emm... first, 1 maroon shawl... sgt chantek oh... then 1 box... our couple watches... sangat romantik oh... then... ade 1 lg box... bile ku tengok2... rupe2 nye... tidak ku sangka...

SONY ERICSSON W705!!!!

idaman hati beta oh!!!

pagi yang sangat gembira... hati yang marah pown tidak jadi suda... dapat phone baru... kaler merah itam lg... enchek boyfren sgt memahami jiwa dan raga ku... enchek boyfren ku MOHD. AZRI GHAZALI ketahuilah bahawasanya aku sangat CINTA padamu sayang...