Monday, May 31, 2010

tips: nak kesan makhluk halus kat dalam rumah.

last few weeks ade tengok WHI  pasal gangguan makhluk halus nih, tapi baru ni ade mase nak tulis entry pasal ni kat blog. hehe. bajet2 bz la kan. ni antare isi penting yang dapat aku listkan. hehe.
  • untuk kesan sama ada kat rumah kita tu ade makhluk halus, kite bacelah surah YAASIN ayat 65 sambil hulur tangan kite ke depan. if dekat area tu ade makhluk, bulu roma kite akan meremang.
  • lepas tu, kalau ade bau wangi pun adalah tanda kat situ ade makhluk. tapi make sure la yang keliling rumah tu xde pokok bunge yang wangi macam melur ke kan, sebab bunge melur ni memang berbau wangi bile malam.
hurmm... ustaz tu kate lagi kalau jin kafir nih die suke kacau manusia time kite nak beribadah, die suke menjelma dalam muke yang menakutkan. 

Saturday, May 29, 2010

sofea jane - black

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri


lirik lagu ni macam ade sesuatu yang best, sesuatu yang terkesan kat hati aku. (banyak betul sesuatu kau chacha) hehe. ape2 pun enjoy ye. kalau nak dengar lagu ni sile klik sini

Thursday, May 27, 2010

mood ---------> hepi---------->rindu

baru2 ni je dapat jumpe 'seseorang itu'... hepi sangat...
tapi sekejap je, tak puas...
hehehe..
walaupun kami xplan nak jumpe tapi the first thing that i saw when i get there is HIM.
sebab aku cume cakap kalau kite ada rezeki kite jumpelah nanti.
tup2.. ehh... die ade kat sane la... omaigod.
jodoh kami kuat ke?
teetttt~~

DIA dengan kawan2 DIA and aku dengan kawan aku.
most of the time DIA cakap dengan kawan DIA and aku cakap dengan kawan aku.
hehe
malu la nak borak2 dengan die (omaigod serius aku rase muke aku tebal hari tu. x tahu kenape)

tapi hari ni aku rase rindu lagi. hari2 pun rindu. letih tau.
kalau xdapat dengar kaba berite mule la.
xsenang duduk. tapi kadang2 saje xnak mesej DIA dulu.
hehehe~~


ehh2.. malu la pulak nak cerite lagi, hik2~~
ok lah... see u when i see you.

Friday, May 21, 2010

yang terindah ~ost i'm not single & adamaya~

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


notakakiku: lagu ni aku tujukan khas untuk seseorang itu. =)

Wednesday, May 19, 2010

pintu sudah di ketuk. =p

sekarang kan hati aku terase sudah terisi, tak tahu kenape, semenjak dua menjak ni asyik teringat kat seseorang tu je. (bukan si die okeh.. ;p) bile sehari tak dengar berite rase macam ade sesuatu yang tak kene. aku bagi die name die incik M je la ye. macam last week phone die hilang and almost a week aku tak dapat kabar dari die and u know what aku jadi tak senang duduk, tertanye2 sehat ke die sakit ke die. ade ape2 yang jadi ke sampai tak de kaba langsung then aku said something kat fb aku baru la die muncul. pheww. sangat lega aku rase mase tuh, masa dapat mesej dari die senyum sampai telinga, bile dapat dengar suara lagi lah. hepi sangat. kenape ekh? ade sesiape nak bagi jawapan kat aku?

Monday, May 17, 2010

aku risau.

kadang2 bile tengah duduk kan tibe2 teringat pasal exam hari tu, then teringat macam mane aku jawap then tibe2 sangat takut okeh. macam mane la result aku nanti. mase tulis entry ni pun hati aku dup dap dup dap macam nak tercabut.

adeh.. sangat2 risau, risau sangat2, risau tahap gaban. nak kate xsetadi, setadi betol tak tipu. tapi kenape time exam xberape yakin dengan jawapan? dah la carry mark pun semua sangat 'terbaekk' final pulak macam tu. walaweh. doa2 kan aku berjaya okeh dan mintak dijaohkan dari kene repeat ape2 paper. tsk2. T__T

doakan aku tau. pleaseee. terima kasih.

Thursday, May 13, 2010

tips untuk mengelakkan pukauan.

beberapa minggu lepas la, aku ade tengok WHI (wanita hari ini) topik dorang hari tu agak menarik perhatian, 'Pukau Di Zaman Moden' or something like that la. aku dah tak ingat, hehe. pukauan di sini bukan pukauan asmara atau pukauan cinta tahu. pukauan ni adalah pukau yang di guna untuk tujuan yang jahat, kan kadang2 kite ade dengar kes orang kerugian duit dan barang kemas sebab kene pukau.

menurut kate panel tu, pukau nih terjadi di sebabkan adenye bantuan makhluk lain dan ade macam2 cara yang boleh di gunakan untuk memukau seseorang. ade yang menggunakan asap rokok, ada yang menggunakan sentuhan, contohnye tepukan di belakang badan. ade yang gunakan suara, contoh yang panel tu bagi kadang bile seseorang tu bagi salam dan kite jawap kite akan terus terpukau.  dan ade beberapa contoh lagi rasanye tapi aku dah tak ingat. sori la ye.

dan berbalik pada tajuk aku di atas. kat sini aku ade tiga tips yang aku sempat salin untuk di kongsi dengan korang2 semua.
  • .baca surah al-a'raf ayat 17, untuk memohon perlindungan dari depan dan belakang,
  • surah yasiin ayat 9, kan ade 2 kali kalimah 'sadda' correct me if i'm wrong. setiap kali selepas kalimah tuh pause sekejap dan doa mohon perlindungan dari ALLAH untuk mengelakkan pukauan dari kiri dan kanan.
  • selain dari tuh, panel tu jugak cakap guna minyak kasturi putih yang boleh di sapu pada urat nadi tangan macam kite pakai perfume biase tuh, then sapu kat atas kening. insya'allah boleh mengelakkan dari di pukau. klik kat sini untuk tahu lebih pasal minyak kasturi.
  • last sekali, panel tuh ade cakap yang orang yang di pukau ni boleh sedar bile bau limau so it kind a susah kan kalau nak bawak limau ke mane2 so thats why la panelist tu syorkan guna minyak kasturi putih tu.
hurmm. harap2 ape yang aku tulis kali nih dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca. dan sentiasalah memohon pada Allah untuk keselamatan diri masing2. see u when i see u. hehe. tata.

Sunday, May 2, 2010

kala senja.





apekah motif aku upload gambar nih?  ntah aku pun tataw. hiks. hehe. ini adalah sebab aku dah xde idea nak menulis ape hari ni. so. tetibe rase cam nak tunjuk gambar. so this is it. nak kate cantik tu tak jugak. coz, lagi ramai orang boleh amek gambar lagi superb dari ni kan. gambar di snap mase first day aku sampai umah hari tu. abah ajak g pasar malam. time nak balek tengok matahari dah nak hilang, pastu cam best je kalau dapat snap gambar. aku pun keluarkanlah nikon d3000< phone aku. ini la hasilnya. sori kalau gambar tak sharp. hehehe. budak baru nak belajar kan. haaa. cukup sampai sini sebelum aku mengarut ntah pape. sekian. tata.