Sunday, January 23, 2011

best ke bercinta nih?

kredit gambar uncle GooGle




okay, chacha nak tanya kamu, dan kamu dan kamu dan kamu semua.
best ke bercinta nih? or korang panggil kapel ke hape2 pun lah kan.

bagi chacha lah kan bercinta ni memang bahagia bila kita rasa semua nya berjalan dengan lancar, lancar yang macam mana? yang macam kita rasa semua sifat yang ada pada pasangan kita itu adalah sifat2 yang memang ada dalam fikiran kita. atau sifat yang ada pada pasangan itu adalah kontra dengan sifat bekas kekasih lama kita yang menyakitkan hati. lancar yg bila family semua merestui perhubungan tersebut.

tapi mana ada kan hubungan yang tenang tanpa gelora, tanpa halangan mahupun dugaan. kadang-kadang bila bermasalah haruslah terasa macam ehh single lagi seronok. kecewa pulak bila hubungan yang dah terjalin lama tiba-tiba di halang oleh orang tua. atau tiba-tiba kekasih hati yang telah di beri kepercayaan sepenuh hati beralih arah atau berubah wajah. 

kadang-kadang sedikit cemburu bila melihat mereka-mereka yang bahagia diluar sana bersama dengan pasangan masing-masing, dengan masa depan yang orang kata memang hampir pasti akan terus bersama. sekiranya di izinkan tuhan yang pasti. =)
tapi macam yang orang selalu kata, rezeki manusia berbeza. mungkin rezeki mereka disitu dan rezeki chacha ditempat lain kan. jadi pada mereka-mereka diluar sana yang rasa jeles bila tengok kapel-kapel lain tuh, doakan saja mereka akan terus bahagia sampai ke akhirnya. semoga kita pun akan dapat kebahagiaan yang sama. insya'allah.








notakakiku: orang tua-tua selalu pesan kalau kita sayang seseorang jangan sayang sepenuh hati, tinggalkan sedikit untuk diri sendiri supaya tidak terlalu kecewa sekiranya terjadi apa-apa. dan kalau percaya juga janganlah percaya sepenuhnya tinggalkan sedikit was-was dalam hati. =)

2 comments:

Lufflolly said...

suka niiiii! :)

chacha said...

terima kaseh cik lufflolly!! =)