Tuesday, January 18, 2011

banyak banyak laptop. jenama pa yang best?

semalam telah pun comfirm bahawasanya memang skrin laptop chacha yang rosak. -.-''
masa pekedai tu call rasa macam. redha jelah. dah tak de rezeki aku nak buat macam mana kan.
tapi masa pekedai tu call tanya sama ada nak repair ke tak, chacha kata k.i.v dulu. nanti chacha call bagi tau balek.
lepas fikir. timbang, tara semua dan tanya pada pihak-pihak bertanggungjawab chacha buat keputusan untuk beli je laptop baru. sebab kalau baiki pun dah separuh harga untuk laptop baru kan.
mula-mula ingat nak beli di kuala terengganu ni je. tapi bila survey tengok-tengok macam tak de yang berkenan la pulak. lepas tuh buat survey kat internet tengok-tengok rasa macam berkenan dekat satu model HP nih dan jugak satu model Dell nih.

tapi still tak tau nak pilih yang mana. boleh tak tolong chacha pilihkan. ehehehe. mana yang lebih sesuai dan berbaloi.

ni model HP Pavillion G42-362tx
   
Dell Inspiron 14R
kalau nak tau spec untuk Dell Inspiron 14R sila klik sini.
kalau nak tau spec untuk HP Pavillion G42-362tx sila klik sini.

sekian sampai disini. terima kasih.
kredit gambar GooGle uncle. =p

1 comment:

b i n t a n g said...

DELL is better than HP :). Tapi terpulang pada kamu gak. he he.