Thursday, January 20, 2011

menangis bukan beerti lemah tahu!

bila sedih apa kamu-kamu buat? pernah tak tiba-tiba rasa macam sayu je? bila tiba-tiba banyak benda yang nak difikir, dan masalah datang bertimpa-timpa. bila macam tu kalau chacha mesti rasa macam nak menangis. hehe. tapi menangis diam-diam je dalam bilik. malu wohh. tengok luar macam tough tapi hati macam tisu. heheh.

tapi serius, bila dalam keadaan stress sangat then rasa macam nak menangis just cry. then you will feel a lot lighter inside your heart. tak percaya? cubalah. hehe.

macam yang chacha cakap before nih (tulis sebenarnya >.<) chacha kadang-kadang susah nak cerita masalah dengan orang sebab rasa nanti macam menyusahkan dorang or rasa macam bukan dorang boleh tolong selesaikan. suka pendam saja, jadi bila dah nangis tu rasa macam lega sikit. lapang je dada yang sesak tu.

kalau tak pun just back to basic, bila tak boleh mengadu dengan manusia mengadulah dengan Dia sebab Dia sentiasa ada untuk hambaNya. kita tak perlu malu, tak perlu segan luahkan semua dengan Dia. InsyaAllah masalah kita akan menjadi ringan.


p/s: baru lepas menangis semalam sepuas hati bila hati rasa macam nak pecah dengan masalah-masalah yang datang bertimpa. >.<

1 comment:

De'din said...

jangan lah nangis2
nnti cepat tua !
betul ka ?
hihi

btw, jom join contest dedin !
kalo nak tau lagi ?
buka lah blog dedin
hehe