Wednesday, June 8, 2011

saye suke awaklah, awak suke saye tak?

meminati dan diminati, chacha rasa semua pun pernah meminati seseorang dan diminati seseorang kan... tak baik tipu wohh kate tak pernah... ^__^


cinta adalah anugerah, kadang kala ujian. =)

macam chacha kadang-kadang jeles tengok kawan tuh ramai peminat, dalam satu masa ada lebih kurang 7 orang lelaki yang menagih perhatian dari dia, haaa... amek kau. glemer tak glemer kawan chacha ni. tapi bila chacha tanya dia, dia mesti akan jawap:

1. penat nak layan.
2. penat nak tolak.
3. lagi susah nak handle orang yang suka kat kita tapi kita tak suka kat dia.

agak-agak chacha ada stalker tak ehh? hihik. =p


first of all, yang buat dia menolak tu sebab dia dah ada boyfriend and dia setia. so thats why lah dia tak layan. but, there some people who are just not understand or unwilling to understand bahawa cik mek molek itu dah ada boyfriend. masih jugak nak masuk line. *sigh* susah kan nak handle kalau jumpa orang yang TAK FAHAM BAHASA macam tu. =.=''

then. ada jugak sorang sahabat ini yang turut diminati oleh seseorang yang jugak buat dia pening kepala dengan karenah peminatnya itu. kadang-kadang kesian tengok, bila si peminat menganggap cik adik ni ada perasaan yg sama macam dia dan tak segan silu mengekspresikan perasaan tu pada khalayak. walhal nan ado lah cik adik tu nak berperasaan begitu, sebagai sahabat mungkin tapi lebih dari itu, tidak barangkali. (ayat buku dah keluar. =p)

memanglah orang selalu kata, "PILIH ORANG YANG MENYAYANGI KITA DAN BUKAN ORANG YANG KITA SAYANG, KERANA ORANG YANG KITA SAYANG AKAN MENINGGALKAN KITA UNTUK BERSAMA DENGAN ORANG YANG DIA SAYANG" 

cinta sebelah pihak adalah menyakitkan bukan?



tapi soal hati ni susah sikit kan, kadang-kadang bukan tak cuba untuk terima tapi tak boleh nak terima. kalau kita 'buat-buat' yang kita boleh terima kan jadi tak adil tu pada pihak yang satu lagi. nanti bila kita jumpa seseorang yang betul-betul kita sayang dan yang terbaik untuk kita lagi kesian kan kat sipeminat tu. (hohoii... korang faham ke tak ehh ape yang chacha nak sampaikan ni? ke ayat chacha berbelit? =p)

kesimpulannya adalah... korang simpulkanlah sendiri yek. hihik.

sekian. tu saje. bai.



p/s: dapat idea nak tulis ni lepas ade 'seseorang' tu meluahkan ketidakpuasan hatinya di belog beliau. XD