Thursday, November 11, 2010

sixth sense.

bukan nak cerita pasal movie the sixth sense ke ape tau. cuma nak tanya sikit je. kenapa mak chacha macam tahu2 je ape yag chacha tengah dok buat kat kuala terengganu ni. *bukan buat benda jahat okei. ehehe* tadi mak call tibe-tibe tanye mengenai sesuatu yang agak pelik. macam tahu2 saje yang perasan anakanda beliau di sini sedang berbunga2.

mak: assalamualaikum...
chacha: waalaikumsalam..
mak: cemane exam tadi? boleh jawap?
chacha: alhamdulillah...
mak: alhamdulillah... 

tiba-tiba

mak: dah ada bunga-bunga?
chacha: bunga? bunga ape mak?
mak: alah, tak de lagi ke bunga-bunga?
chacha: bunga ape mak nih?
mak: bunga lahh, bunga ros ke...
chacha: bunga melor ke ehh mak ehh.. hehe...


begitu lah lebih kurang dialog antara chacha dengan mak tadi. memang sebenarnya hati tengah berbunga pun 2-3 hari ni. haha. *blush* mak chacha saja ke memang semua mak macam tu ehh?

5 comments:

LiFe KaMi said...

berbunga-bunga ye..hehe
mana tumpahnya nasi kalau tak dalam pinggan..:)

Heidi Shafiq said...

wow.. mak sporting.. :)

Namie Amir said...

semua mak ada telepathic message ngan anak2 die..hehe...mak namie pun cmtu gak..xpyh bgtau dia dh dpt baca :-)

chacha said...

@ life kami: hahaha~~ tu lahh tak boleh nak rahsie2 dengan mak nih. =)

@heidi syafiq: heee~~ mak saye memang begitu. =))

@namie: kan2.. memang semua pun cakap macam tu. :))

Anonymous said...

moolat was here...hahaha....