Tuesday, November 30, 2010

perempuan gila gilfren lelaki penipu.

ohok2. *batuk2 kasi clear tekak sebelum mula menulis*

nak kasi satu cerita kat korang semua, kire yang last lah before chacha balik nih.

pada beberapa tahun dahulu adelah seorang sahabat chacha yang telah berjaya mencium ke-CURANG-an sang kekasih hati. 6bulan kot kena tipu dengan let me bagi nama dia MR.A. its like right after masing2 masuk uni then tak lama tu terus jumpa the orang lain, percaya tak? then boleh couple and tinggalkan kawan chacha ni yang dia kenal for more than 2 years and family semua dah rapat. tapi orang kata dah tak de jodoh kan.

but actually sekarang nih, sahabat chacha memang bersyukur sebab MR.A tu curang sebab sahabat chacha tu dah jumpa someone way better than him.

dan cerita yang chacha nak sampaikan kat sini tentang kekasih hati MR.A yang baru itu. she seems like she no faith at all dekat MR.A. sebab family MR.A ni masih sayang dekat sahabat chacha ni dan perempuan itu langsung tak ada confident dengan hubungan diorang. sibuk mencanang nak kawen lah bertunang lah siap ikut balik rumah semua but in the end nan ado lah jugak. lepas tu tak habis2 nak menyalahkan sahabat chacha nih, kate kacau hubungan mereka lah. cemburu lah. menyesal lah. bahasa jangan cakap, harap saje bakal pendidik tapi budi bahasa memang out. bab memaki serah saja pada itu perempuan. memang sesuka hati saja. dia tak sedar yang tiap kali semester break her so called very caring boyfriend tu lah yang dok mengacau sahabat chacha nih bercerita semua pasal hubungan diorang dan masalah diorang yang ntah hape-hape tu. memang WTF la kan.

sayang, berpelajaran, bakal pendidik bahasa melayu pulak. tapi bab berbahasa memang ya ALLAH langsung ZERO. memang a big no no lah nak hantar anak ke sekolah yang ada cikgu macam ni. suka hati nak panggil orang sampah, pengemis semua. MR.A memang you deserved lah girl like that its totally suits you well and I on behalf on my beloved friends wants to CONGRATULATE you for succeeding in getting a truly 'brilliant', 'soft spoken', 'understanding' and 'well-mannered' what do you called girlfriend tu lah kan.


p/s: sekarang sedang seronok berhibur dengan pesanan ringkas perempuan gila itu. terima kasih sebab sudi hiburkan kami yang baru lepas exam nih. senyum. kasihan kau. seronok sangat psycho orang sampai tak sedar kau sendiri yang jadi bahan.

notakakiku: ada sesetengah orang yang tidak berpijak di bumi yang nyata. kesalah orang lain yang sebesar kuman di seberang laut kau boleh nampak. tapi kain sendiri carik, kaki sendiri terpijak tahu kau tak sedar.

2 comments:

gabanMorka said...

bunga n kumbang ade beribu kat dunia ni....tapi kene pandai pilih takut ade yg busuk.haha

chacha said...

haha~~ tahu tak pe wahai encik gaban. harap2 kamu pun berhati-hati lah ye. =)