Monday, February 14, 2011

stay? break off? sabar? tinggal?

assalamualaikum ditujukan kepada pembaca yang budiman semua. wahh kau, ayat macam nak berucap. bila tengok tajuk enrty kat atas apa yang korang semua fikir? ok lah tak payah nak susah-susah fikir, biar chacha ke cerita okay. =) dengar ehh baca elok-elok lepas tu boleh bagi pandangan or pendapat masing-masing. =)

cerita bermula begini, ada sepasang kekasih ni yang dah lama bercinta, its like more than a years and dalam masa mereka bercinta ni macam-macam dah mereka lalui, break off then reconcile balik than break off balik for almost a year lepas tu sambung balik sampai lah sekarang, the main reason for their on and off relationship tu adalah disebabkan masalah family, kekangan dari salah seorang punya family, because his father dah ada calon lain for him, walaupun ayah itu tak pernah melarang dengan siapa anaknya bercinta tetapi still sebenarnya dia dah ada seseorang yang ingin dijodohkan dengan anak lelaki dia.

and for the boy, he is one good boy, believing that kebahagiaan hanya akan ada dengan restu family so, walau apa pun keputusan parents dia akan terima walaupun dia kecewa. and he keep telling the girl if the girl ada calon lain or ada other guy yang nak kat girl tu just go for it and jangan tunggu dia sebab dia tak nak nanti girl tu kecewa dengan dia.  end of story.

so, korang faham tak apa yang chacha tulis ni? ke tak faham? tapi buat-buat faham lah ehh. hehehe. dan sekarang ni apa pendapat kamu, kamu dan kamu diluar sana. patut ke girl tu terus stay dengan his boyfriend? or tinggal je lah... or jangan putus asa harapan masih ada or cemane? cube bagi pandangan sikit.... =))

No comments: