Sunday, February 13, 2011

kenapa saya suka tengok oppa2 dan unnie2 dalam cerita korea.


okay disini chacha ada menyenaraikan sebab-sebab sebanyak yang mungkin kenapa chacha suka tengok cerita korea:

see, comel kan. aigoo2~~ =.=''


1. first thing first lah kan, sebab hero kacak nak mati tambah dengan heroin yang supercute. heheh. ditambah dengan kejelesan kulit mereka yang memang flawless. T.T



2. cerita yang menarik tapi ringkas saje, paling2 pun dalam 20 episod. bukan yang panjang berjela tapi mengarut tah pape. arini gaduh esok sayang-sayang balik, lepas tu gaduh lagi. bwekkk~~ dah boleh hafal dah kalau cerita indonesia or mexico or pape jelah yang sampai tahap ratus2 episod tuh. kesimpulannya kalau cerita macam tuh cukup dengan tengok episod first and last. same je kot jalan cerita. =p


simple and nice

shin hye unnie. =)


3. kalau cerita korea nampak sangat natural, makeup pun nipis saje, tapi maintain cantik sangat pelakon, tak perlu nak tempek bedak tebal, siap dengan eye shadow bagai walhal tu scene bangun tido atau scene lepas lari-lari dalam hutan. biasa drama melayu lah yang macam tu, bangun tidur tapi make up mapan. heheh.






4. the feelings yang pelakon korea bawak semua sampai pada penonton, when they sad chacha also feeling sad, plus all the romantik scenes. aigoo2~~ make me want to get married a.s.a.p. heheh. >.<

5. the camera shoots or angle or ape-ape jelah terms yang sesuai, i means the cinematography are also superb. kalau tempat tuh biase saje pun boleh jadi sangat cantik bila dah difilemkan or didramakan (eh ade ke? =p)

6. lagi ape ehh... oh ya, mereka sangat  bangga dengan budaya dan warisan mereka jadi sedikit sebanyak drama dan filem akan jadi medium untuk mereka mempromosi budaya dan warisan mereka. walaupun chacha tak pernah pergi Korea at least tahu jugak adat dan budaya mereka based on drama and movies yang chacha dah tengok. so, why dont we do the same? tak payah la asyik nak menonjolkan kejahatan anak derhaka or kekorupan ahli perniagaan. bosanlah. =)

7. err... lagi sebab memang chacha suka, nak buat cemane kan. hehe. sebab2 lain korang fikir lah sendiri kalau tak pun nanti bila dah ada ilham lain chacha tambah naa... =p


notakakiku:
1. sedang dalam usaha untuk menghabiskan siri My Girlfriend is a Gumiho dan jugak Secret Garden. =)
2. sumber gambar google.

1 comment:

myra yusreena said...

like3!! comey kn dorg???aaa!!! huhu..
suke shin hye..comey2!! n lawak gle..ske pragai dye yg xmacet tuh..huhu