Monday, November 9, 2009

seorang perempuan di serambi...

menulis... dan menulis...dan menulis... ~menaip ekceli~ hoho... maklumla... nk buat bende laen keadaan tidak mengizinkan... so, blogging saje la keje aku... ape nk cite?? haaa.... itu yg aku x tahu sekarang... hahaha~ apela kaw feena menaip tanpa arah tuju... sian pade sape yang bace... buang mase mereka saje...

emmm~ lately kan korang perasan x... sane sini banayk sungguh bencana alam yang berlaku... macam Indonesia... kisah gempa kat Sumatera baru saje nk reda... dorang di timpa musibah lagi... dis time banjir kilat di Sulawesi Selatan dan another gempa bumi kat Sumbawa... kasihan mereka... di El Salvador pown banjir lumpur... banyak kan... agaknya dunia nih da terlalu tue... da x sanggup nak melihat semua kemusnahan di atas tubuhnya yang di akibatkan oleh manusia2 macam kita nih...

kadang2 terfikir... yang kiamat tuh bole berlaku bile2 mase dari sekarang... dunia sekarang nih xpernah aman... yang berperang xsudah2... bencana lagi... bile lah dunia nih nak aman kan... ataupun dunia nih memang dah x kan aman kot...

pastuh kadang2 aku terfikir... kalau betul lah ader TOK BOMOH yang hebat tahap dewa kat M'SIA nih... aku ase aku nk p jumpe dye lah... nak tawu x aku nk bwat pe??? nak tawu x??? kalo xnak tawu pown aku nk gtawu jugak... hahaha~

aku nk g jumpe bomoh tuh... aku nk suruh dye bomohkan PEMIMPIN ISRAEL tuh... boleh x??? bagi dye menderite... asek2 nk menyusahkan orang... suke2 bunuh orang, bom rumah orang... nih x, orang melayu kite nih kejenye... nk bomohkan sedare sendiri... baru la org tuh nk senang ade saje yang dengki... pastuh mule laa.. cr bomoh sane... cari bomoh cni... xpaham2... bukan ke bile kite tgk org berjaye itu akan buat kite berusaha dgn lebih lagi untuk jadi lebih baek dr dye or at least same berjaya dgn org tuh... nih x... baru je org tuh nak naek... si pendengki nih sibuk nak bagi dye jatuh...

waah~ ape yang aku merepek nih?? tapi inilah yang ade dilubuk fikiran kau sekarang... saje nk cube berkongsi fikiran... ~ berfikir la sangat~ hehehe... pada sape yang membace tuh terima kaseh di ucapkan... sile laa datang lagi ye kalau sudi... (^_^)v

No comments: