Sunday, November 29, 2009

impian dan harapan

yess2~ setelah bercuti dr belog selama more than a week... akhirnya aku kembali... muahahaha~
selamat menyambut hari raye eiduladha kepada those who sambut la kan...

semalam...
aku berjumpe seorang sahabat yang agak lame di kenali since form 1... datang sebab nk bg aku jalan untuk tambah sumber kewangan. bunyi agak menarik, not the usual type of M.L.M business that we heard or found nowadays... mostly of their groups members are student just like me... and their product is really good. w/pun mmg honestly aku xpernah dgr product nih b4 this tapi selepaas di beri penerangan semalam it really shows that this product is the best. even the hospital using it. so what it means? it means that that products is really works. sebab product nih still baru dalam mesia nih so peluang untuk market kan produk tu still luas.

sebenarnye aku agak berminat dalam bidang bisnes sebab bagi aku bisnes adalah satu bidang yang sangat luas and aku teringat kata2 semua entrepreneur berjaye yang aku dgr, bahawa perniagaan nih memberi dorang kebebasan dalam waktu bekerja selain dari pulangan yang lumayan. NABI sendiri pernah cakap, 9 dr 10 sumber rezeki adalah dr berniaga, so xsalah lah aku mencube kan...(sile la angguk kepale kamo2 semue)

sekarang kepale aku sedang pusing2 ohh~ mawu cari MODAL... huh~ tp aku akan berusaha... jia you feena!!!!

doakan aku akan berjaye.... at least if aku berjaye it means that aku x akan susahkan parent aku lagi... aku nk rase duit yang aku cari dgn titik peluh aku sendiri. my parents pown bagi sokongan dalam hal nih... THANX A LOT MAK, ABAH... doakan kejayaan anak mak ni...

No comments: