Wednesday, July 28, 2010

malang tak berbau.

sesungguhnye malang memang xde bau. kalaulah malang ade bau kan seronok. mesti semua kemalangan dapat di elakkan. kan..kan.. hehehe. motif aku bercerite pasal benda ni adalah kerana semalam pada jam lebih kurang 630 petang aku telah di timpa malang. jeng..jeng..jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku telah di gigit kucing. sakit wohh, *exxegerate je. hahah*  tak lah sakit mane pun sebenanye. cume arini ade bengkak sikit. then tadi kat kelas cakap dengan course mate merangkap kakak ku *bkn kakak sebenar ye* die bising suruh gi klinik takutade jangkitan yang serius. lepas tuh my other coursemate pulak cakap her mother once pernah jugak kene gigit dengan kucing kat tangan sampai bengkak, demam panas. last2 kene operate buang urat kat jari. menyebabkan jari beliau dah xboleh nak bergerak. wahh2. dengar cerita camtuh after kelas tadi terus gi check. takot2 la kan, malang kan xberbau. hik2.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat klinik tadi aku pun cam segan2 je nak cakapkat nurse tuh "saye kene gigit kucing". die tengok jari aku lepas tu die kate," takpelah, masuk". masuk jumpe doktor pulak kene gelak dengan staffnurse, sebab jarang2 kot dorang jumpe kes kene gigit kucing nih. hik2. satu lagi tadi kalau tak mesti aku kene injection tapi di sebabkan dah dekat2 24jam selepas. doktor kate xperlu. huh. nasib baik. tapi ubat yang di bagi adalah banyak la jugak. antibiotik, ubat tahan sakit, dengan ubat surut bengkak. plus vitamin c yang abang pharmacist tu kate die saje je bagi aku. O_o aku xcukup sihat lagi ke? hehehe.
.
.
.
.
.
.
.
.ok dah cukup untuk hari ni. perut lapar dah nyanyi2 xleh nak fokus untuk berbelog. hihik. tata.

4 comments:

Lufflolly said...

ade fobia kucing tak pasni??hehe

Lufflolly said...

ade fobia kucing tak lepasni??hehe

Lufflolly said...

ade fobia kucing tak lepasni???hehe

chacha said...

hehehe~ xpun...masih suke same kucing.